ESB: Utlånsveksten i eurosonen har ikke vært høyere siden finanskrisen

Selskaper på jakt etter nødfinansiering sørget for ny rekord i utlånsveksten i mars, ifølge Den europeiske sentralbanken.
Foto: Michael Probst/AP
Foto: Michael Probst/AP

Tall fra Den europeiske sentralbanken (ESB) onsdag viser at utlån til selskaper i eurosonen i mars steg til det høyeste nivået på over ti år, drevet av selskaper på jakt etter nødfinansiering.

Med  lockdown og millioner av mennesker som har blitt tvunget til å være hjemme, stoppet den økonomiske aktiviteten opp i forrige måned.

Ifølge Reuters kan økonomien i 2020 bli redusert med ti prosent, noe som tvinger mange selskaper til å lete etter nødpenger for å overleve.

Siste oversikt fra ESB denne uken viser at utlånsveksten til ikke-finansielle selskaper steg til 5,4 prosent i mars, opp fra 3,0 proesnt i februar.

Det er ifølge Reuters det høyeste nivået siden 2009, til tross for at utlån til husholdninger falt fra 3,7 til 3,4 prosent i mars.

Den europeiske sentralbankens egen utlånsundersøkelse denne uken viste at bankene forventer mer etterspørsel etter kontanter i kvartalet, og med statlige garantier på plass kan de være mer villige til å låne ut til selskaper.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også