Santander frykter økte utlånstap – har satt av 26 milliarder

Resultatet til storbanken falt med 82 prosent i første kvartal. Banken vil gjennomføre strategiske mål når de har en mer fullstendig forståelse av krisens fulle virkning.
Foto: Mark Lennihan/AP/NTB Scanpix
Foto: Mark Lennihan/AP/NTB Scanpix

Banco Santander SA føyer seg inn i rekken av amerikanske og europeiske banker som forbereder seg på økte utlånstap i 2020, for å ta høyde for virkningene av koronapandemien.

Ifølge Marketwatch har den spanske storbanken, som også er en av Europas største, satt av 2,31 milliarder euro i første kvartal for potensielle tap på utlån (tilsvarende 26,3 milliarder kroner).

De høyere avsetningene kombinert med lavere inntekter bidro til en nedgang i resultatet i første kvartal på 82 prosent til 331 millioner euro, viser tirsdagens kvartaltall.

Inntektene falt i samme periode to prosent til 11,81 milliarder euro.

Ifølge Marketwatch hadde analytikerne ventet et overskudd på 1,75 milliarder euro og 11,86 milliarder euro i inntekter. Analytikerkorpset ventet i gjennomsnitt avsetninger på 2,61 milliarder euro.

– Vi vil gjennomføre våre strategiske mål når vi har en mer fullstendig forståelse av krisens fulle virkning, sier Santander-styreleder Ana Botin i en uttalelse.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også