FinansWatch

Watch Media lanserer avis for helsebransjen

Watch Medias femte bransjeavis i Norge blir MedWatch, som skal dekke virksomhetene i helsebransjen.

NY NETTAVIS: Anne Grete Storvik er redaktør i MedWatch. | Foto: Watch Medier / Fabian Skalleberg Nilsen

Om kort tid lanseres Watch Medias femte bransjenettavis i Norge, MedWatch. Watch Media er mediehuset som også FinansWatch er en del av.

MedWatch har allerede en vel etablert søskenavis med samme navn i Danmark, og den norske redaksjonen skal gå tett på virksomhetene og nøkkelpersonene som jobber med legemidler, bioteknologi, diagnostikk og helseteknologi, og ikke minst, e-helse i Norge.

– Det er mange av leserne til FinansWatch som jobber inn mot kunder i helsebransjen. Jeg kan se for meg hvor givende det er å jobbe med finansieringen av selskaper som driver med blant annet ny medisinsk teknologi og forskning, men det betyr ikke at det er lett. For de som trenger det, tror jeg MedWatch kan gi ansatte i finansbransjen et godt og effektivt innblikk i hva som skjer i helsebransjen, sier Øyvind Henriksen, nyhetsredaktør i Watch Media.

Han mener også helsebransjen fortjener og kan dra nytt av mer oppmerksomhet fra pressen.

– Våre redaksjoner består av næringslivsjournalister og redaktører som er – eller blir – spesialister i de bransjene de dekker. Vi er overbeviste om at en sterk journalistisk dekning, både når ting går bra og når ting er vanskelig, styrker den enkelte bransje, sier Henriksen.

Anne Grete Storvik er redaktør for MedWatch. Hun har tidligere jobbet over 10 år som journalist i Dagens Medisin, før hun i 2021 startet som journalist i FinansWatch.

Ambisiøs vekststrategi

For Watch Media er den kommende lanseringen av MedWatch i Norge neste skritt i en langsiktig strategi. Her er ambisjonen er å gi beslutningstakere i og rundt norsk næringsliv en tettere og bedre dekning av menneskene og selskapene i landets viktigste bransjer.

– I Watch Media dekker vi ikke bare de største selskapene, vi går tett på både små og store virksomheter med kritisk og uavhengig næringslivsjournalistikk som fokuserer på substans, sier internasjonal redaktør Rasmus Emborg i Watch Medier.

MedWatch blir Watch Medias femte nettavis i Norge. For tre uker siden offentliggjorde selskapet planene om å lansere EnergiWatch i løpet av høsten. Etter lanseringen av FinansWatch våren 2020 har selskapet også lansert AdvokatWatch og EiendomsWatch. De fem redaksjonene jobber side om side i Watch Medias redaksjon i Oslo sentrum.

– Norsk næringsliv har tatt godt imot våre tre første bransjemedier. Dersom EnergiWatch og MedWatch får samme mottakelse, er vi veldig fornøyd, sier Emborg.

Watch Media i Norge er eid av danske Watch Medier, en del av JP/Politikens Hus. Watch Medier har i Danmark bygd opp landets største næringslivsredaksjon. Fra København og Århus dekker redaksjonen i alt 16 bransjer, inkludert MedWatch, som utgis både på dansk og engelsk.

Du kan allerede nå melde deg på MedWatch sitt nyhetsbrev.

Tilbake til forsiden.

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch