Drangedal Sparebank begynner å se effekter av ny bankallianse

Men banken må fortsatt se at kvartalsresultatet er noe lavere enn i andre kvartal i fjor.
Administrerende banksjef Kjell Nærum i Drangedal Sparebank. | Foto: Drangedal Sparebank
Administrerende banksjef Kjell Nærum i Drangedal Sparebank. | Foto: Drangedal Sparebank

Drangedal Sparebank oppnådde en avkastning på egenkapitalen på 6,91 prosent ved utgangen av andre kvartal 2022, ned 2,29 prosentpoeng fra 9,20 prosent i samme periode i 2021.

Lokalbank-banken oppnådde et resultat etter skatt i andre kvartal på 12,5 millioner kroner, ned fra 14 millioner kroner i samme periode i fjor.

Konsernets netto renteinntekter i kvartalet ble 22,6 millioner kroner, mot 17,1 millioner i andre kvartal 2021. Konsernet hadde andre driftsinntekter i perioden på 10,3 millioner kroner, mot 15,6 millioner i samme periode i fjor.

«Årsaken til nedgangen skyldes endringer i volum innen forsikringsprodukter og boligkreditt, som følge av at banken har byttet leverandører, samt svakere margin på utlånsvolum plassert i boligkreditt», skriver banken i sin kvartalsrapport.

Utlånsveksten de siste 12 månedene er 12,3 prosent. Totalt utlån ved utgangen av kvartalet var på 4.572 millioner kroner. Innskuddsdekningen var på 81,1 prosent.

«Hovedårsaken til økte inntekter er vekst i antall lånekunder og økt utlånsvolum, samt økning i antall kunder som bruker banken på bredt spekter av banktjenester. Dette gjenspeiler økt aktivitet i banken og god underliggende bankdrift», skriver banken.

Rentenettoen utgjør 1,79 prosent av gjennomsnittlig forvaltningskapital ved utgangen av andre kvartal, mot 1,63 prosent på samme tidspunkt i fjor.

Drangedal Sparebank sin kostnadsprosent ble 57,5 prosent i andre kvartal, opp fra 53,8 prosent i samme periode i fjor.

Banken avslutter sin tekst på fremtidsutsiktene med å skrive at banken opplever pågang fra nye privat- og næringskunder, og forventer positiv vekst i andre halvdel av 2022, og at Drangedal Sparebank nå ser effektene av den nye bankalliansen, Lokalbank-alliansen.

Alliansebytte preger Drangedal Sparebank i første kvartal

Frende: – Som oss har Lokalbank et nært og lojalt forhold til sine kunder

God utlånsvekst og reduserte tap for Valle Sparebank

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også