FinansWatch

Firi-sjefen optimistisk for fremtiden

Til tross for nedbemanning og kutt i kostnadene ser administrerende direktør Thuc Hoang for seg en god fremtid for kryptobørsen, som nå er igang i Danmark.

Administrerende direktør Thuc Hoang i Firi. | Foto: Firi

Kryptomarkedet har den siste tiden vært på et lavt nivå, som resten av finansmarkedet. Det har ført til at flere av kryptobørsene verden over har måttet slanke bedriften, og norske Firi var ingen unntak.

Firi kuttet utgiftene sine tidligere i sommer, noe som betydde at kryptobørsen permitterte flere ansatte. Nyheten kom like etter at en av verdens største kryptobørser, Coinbase, hadde kommet med nyheten om at de permitterte 18 prosent av sine ansatte.

Da sa administrerende direktør Thuc Hoang i Firi til FinansWatch at selskapet var nødt til å ta grep for å tilpasse seg den generelle markedssituasjonen, for at Firi kunne fortsette å være en kryptobørs.

Nå sier Hoang, i et intervju hos Shifter, at han er positiv til utsiktene fremover for selskapet.

– Markedet forandrer seg litt nå. Det er ikke den ekstreme frykten vi så i vår. Jeg tror folk blir mer og mer optimistiske, så lenge man får fordøyd inflasjonen litt, sier Hoang.

Selv om Firi måtte permittere ansatte fortsatte selskapet satsingen sin mot Danmark. Til FinansWatch sa Hoang tidligere i sommer at selskapet ville holde fast på sin nordiske ekspansjonsplan, men at selskapet nå måtte ha et mer balansert fokus på vekst og lønnsomhet.

Til Shifter sier Hoang at Firi er blitt tatt godt imot i Danmark, og at over 500 dansker har signert avtale med kryptobørsen. Det er blitt handlet for over en million kroner, til tross for tøffe tider i kryptomarkedet.

Firi-sjef om nedbemanningen: Bedre med ett stort kutt enn flere små

Firi-sjefen tror på videre vekst tross uroligheter

DNB-teknolog: Bankbransjen vil flytte inn i «metaverset»

Mer fra FinansWatch

– Karbonprising viktigste virkemiddel

– Det viktigste er å ha en ambisiøs klimapolitikk. Vi må ha mer tydelige og bindende reduksjonsmål for bedriftene, sier sjefanalytiker Thina Saltvedt i Nordea.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch