FinansWatch

Bank2 vil forebygge psykiske helseplager

Med et ekspertteam og workshops for de ansatte, skal Bank2 kunne forebygge psykiske helseplager hos kundene.

Markedssjef Diana Peters i Bank2. | Foto: Bank2

I en undersøkelse Bank2 har gjort, ble det funnet at en av fem nordmenn har opplevd at dårlig økonomi har gått utover psykisk helse.

– Det er alvorlige tall som bankbransjen må ta seriøst, sier markedssjef Diana Peters i Bank2 i en pressemelding.

Derfor har banken satt sammen et ekspertteam bestående av psykologspesialistene Ingvild Stjernen Tisløv og Jonas Vaag, gjeldsforebygger Arman Vestad, gjeldsforsker Christian Poppe, og professor i helsepsykologi Arne Holte.

Banken skal holde flere samlinger og workshops for sine ansatte, med hensikten om å gjøre de ansatte forberedt til møtet med sårbare kunder.

– Vi ser at denne satsingen vil være lønnsom for kundene, for banken og for samfunnet. Dette er definitivt en kostnad vi er villige til å ta for å enda bedre kunne ivareta mennesker i utfordrende økonomiske situasjoner, enten vi kan tilby dem lån eller ei, sier Peters.

Vil ha med flere

Bank2 tilbyr refinansiering til mennesker som ofte allerede er i en utfordrende økonomisk situasjon, og Peters utfordrer de tradisjonelle bankene til å ta et større ansvar når de gir avslag til kundene.

– Vi må også gi avslag, men ser at det likevel er muligheter for å hjelpe. Et avslagsbrev med form og innhold som hensyntar kundens psykiske helse vil være av stor betydning for den enkelte, men også ha en stor samfunnsmessig funksjon i formidling av økonomisk bistand eller psykisk helsehjelp til en sårbar gruppe.

– Kombinasjonen av informasjonen på nett og den opplæringen rådgiverne våre nå får er unik for bransjen, dessverre. Aller helst skulle vi sett at enda flere banker satset på gjeld og psykisk helse, og vi ønsker likende initiativer fra andre banker velkommen.

Danske Bank forlenger med Akademikerne

Bærekraft i bank: Veien fremover mot netto null

Bankkonsesjonen gjør at Sparebank 1 Østlandet må kvitte seg med deler av datterselskap

Mer fra FinansWatch

Sparebanken Vest vil vekse i bedriftsmarknaden

Banken meiner Vestlandet vil bli vinnaren i framtidas lågutsleppssamfunn og ser eit stort vekstpotensiale innafor viktige næringar som sjømat, fornybar, maritim, samt prosessindustrien.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch