FinansWatch

Fotballsupporter vil brenne Sparebank 1-logoen

Sparebank 1 Sørøst-Norge er sponsor for både Odd og Sandefjord, som spiller i Eliteserien i fotball. Nå deler banken ut gratisbilletter til bortesupportere, og hjemmesupporterne gir banken krass kritikk i sosiale medier.

Odd supportere før eliteseriekampen i fotball mellom Odd og Haugesund på Skagerak Arena. | Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Onsdag møtes Odd og Sandefjord til kamp på Odds hjemmebane. Sparebank 1 Sørøst-Norge, som sponser begge lag, skal dele ut 200 gratisbilletter til Sandefjord-fansen. Noe som får Odd-fansen til å reagere.

«Kan vi finne et Sparebank 1 flagg å tenne på det?», er det en som skriver, mens en annen vil ha et banner på stadion som oppfordrer til boikott av banken.

– Bakgrunnen for dette er jo at vi er hovedsponsor i Odd, men også en stor sponsor i Sandefjord. Vi har vært sponsor der siden de startet opp i 1998, og i Odd like lenge. Vi ønsker egentlig bare engasjement og blest inn mot kampen, og det er det vi har prøvd å bidra med, sier sponsoransvarlig Lars Høgli Skau i Sparebank 1 Sørøst-Norge til Varden, som først omtalte saken.

Han forteller videre til lokalavisen at utdelingen av billetter kommer etter en avtale med de to klubbene. Og at avtalen innebærer gratisbilletter til bortesupporterne begge gangene lagene skal møtes denne sesongen, slik at også Odd-fansen får billetter når Odd reiser til Sandefjord.

– Jeg synes dette er et fantastisk bra tiltak, og for oss som bank er det fint å kunne gi noe tilbake til klubbene. Vi var klar over at det kunne komme noen tilbakemeldinger, men de som er krasse kjenner nok ikke til hele historien her heller, sier Høgli Skau.

Varden har intervjuet klubbene, som er positive til gratisbillettene, og supporterleder for Odd, som har litt blandede følelser for hvordan det hele er blitt håndtert.

Billettene som deles ut kommer fra Sparebank 1 Sørøst-Norge sine egne sponsorbilletter, som de via sin sponsoravtale har krav på fra klubbene.

Aasen Sparebank: – Nabobankene har fått gratis provisjonsinntekter

God utlånsvekst og rentemargin for Hemne Sparebank

Finans Norge: – Vi frykter at mange av de privateide elsparkesyklene vil forbli uforsikret

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch