280 prosent vekst i faste betalinger hos Vipps

I løpet av ett år har antall nordmenn som betaler for abonnement med Vipps økt med 164 prosent. Vipps tror vi kun har sett starten.
Illustrasjonsfoto av Vipps. | Foto: PR/Vipps
Illustrasjonsfoto av Vipps. | Foto: PR/Vipps

I en pressemelding skriver Vipps at de i førstekvartal i år så en vekst på 280 prosent i volum på faste betalinger, sammenlignet med samme periode i 2021.

– Den største veksten kom innen veldedighet og digitale medier, inkludert ulike avisprodukter. Vi ser også en markant økning innen et hav av andre segmenter, sier produktsjef Kirsten Jarneid i Vipps.

Vipps skriver videre at snaut 740.000 nordmenn har brukt Vipps til å betale abonnement. Det gjør at Vipps nå har tett dialog med brukersteder som allerede tilbyr faste betalinger til sine kunder, i tillegg til brukersteder som ønsker eller er i ferd med å tilby det.

I tillegg til en vekst på 280 prosent i volum i første kvartal, hadde Vipps en økning i antall transaksjoner på 180 prosent og antall brukersteder på 206 prosent sammenlignet med samme periode i 2021.

– Det er så ukomplisert som at folk vil ha en enkel og trygg abonnements-løsning. Folk kjenner og føler seg hjemme i Vipps. I et litt større perspektiv er det naturlig å se utviklingen i sammenheng med den voksende delingsøkonomien. I dag opplever mange en større verdi i å leie enn å eie, sier Jarneid.

Lunar-sjefen: – Ser et stort potensial i Instabank

Obos Deleie: – Vi så et stort behov i markedet

Åfjord Sparebank om fusjonsplaner: – Vært et tema hos oss over en lengre periode

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også