Stoltenberg: – Har fått en jobb i Norge som jeg planlegger å tiltre

Påtroppende sentralbanksjef Jens Stoltenberg vil ikke svare på om det er aktuelt å forlenge perioden som generalsekretær i Nato.
NY SENTRALBANKSJEF: – Jeg fått en jobb i Norge som jeg planlegger å tiltre mot slutten av året som har vært planen hele tiden, sie Jens Stoltenberg. | Foto: POOL/REUTERS / X80003
NY SENTRALBANKSJEF: – Jeg fått en jobb i Norge som jeg planlegger å tiltre mot slutten av året som har vært planen hele tiden, sie Jens Stoltenberg. | Foto: POOL/REUTERS / X80003
NTB

– Jeg har ett fokus nå, og det er å gjøre jobben min i Nato, sier Stoltenberg, som onsdag møtte nordisk presse på Natos hovedkvarter i Brussel, hvor det onsdag har vært et ekstraordinært forsvarsministermøte.

Der ble Stoltenberg presset på om han kommer til å takke ja til en forlengelse av perioden som Nato-generalsekretær, som etter planen utløper 30. september.

– Det er en viktig og svært meningsfull oppgave i en ekstremt vanskelig situasjon for vår alles sikkerhet.

Stoltenberg ble 4. februar ansatt som ny sentralbanksjef etter Øystein Olsen, som går av mot slutten av 2022.

– Så har jeg fått en jobb i Norge som jeg planlegger å tiltre mot slutten av året som har vært planen hele tiden, sa Stoltenberg.

Han ville ikke kommentere hvorvidt han er blitt spurt av andre i eller utenfor Nato om å fortsette i stillingen.

– Det er galt av meg å nå gå inn i hva regjeringssjefer og politiske ledere i Nato-land tar opp med meg. Jeg opplever at jeg har tillit, og jeg bruker den tilliten nå til å gjøre den jobben jeg har på en best mulig måte.

– Det er 30 Nato-land som velger Natos generalsekretær, min periode utløper 1. oktober, og jeg har all fokus på jobben jeg gjør nå.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også