Bank vil sparke selskap fra kundelisten

Romsdal sparebank frykter pengene fra en lokal vannprodusent kommer fra hvitvasking og finansiering av terrorvirksomhet i utlandet.
Administrerende banksjef i Romsdal sparebank, Odd Kjetil Sørgaard. | Foto: Romsdal Sparebank.
Administrerende banksjef i Romsdal sparebank, Odd Kjetil Sørgaard. | Foto: Romsdal Sparebank.

Selskapet Eirwater, som er kunde hos Romsdal sparebank, hevder de står i fare for å gå konkurs dersom de mister banken sin. Dette får de medhold i fra lagmansretten, i en avgjørelse om midlertidig forføyning, skriver NRK Møre og Romsdal.

Nå forbereder partene rettssak, og mens dette pågår får ikke banken stryke selskapet fra kundelisten.

– Jeg er skuffet. Banken er uenig i resultatet. Vi har gjort mer enn det som er vanlig å gjøre i lignende saker. Vi har brukt over ett og et halvt år for å prøve å finne ut opphavet til pengane uten et tilfredsstillende resultat, sier administrerende banksjef Odd Kjetil Sørgaard til NRK.

Eirawater sin advokat, Roger Sporsheim, uttaler at de er godt fornøyde med avgjørelsen, og at den er helt i tråd med det selskapet har bedt om.

Eirawaters produserer kildevann i Eresfjord i Molde kommune og eies blant annet av et saudiarabisk selskap. Eierne av selskapet har ikke greid å overbevise banken om hvor utenlandske overføringer på 23 millioner kroner har kommet fra.

Selskapet er tilført kapital gjennom 21 transaksjoner på totalt 23 millioner kroner fra utenlandske eiere, samt 56 millioner kroner i andre overføringer, ifølgeTV2, som skriver at banken mener at de har en lovpålagt plikt til å avvikle kundeforholdet når de ikke vet hvor pengene kommer fra.

Eirawaters svarte med å gå til tingretten og be om midlertidig forføyning, med mål om å få rettens medhold til å forby banken å avslutte kundeforholdet, frem til det foreligger en rettskraftig dom. Saken havnet deretter i lagmannsretten.

Trolig vil saken gå for retten senere i år, ifølge NRK Møre og Romsdal.

Forbrukerrådet blir provosert av utsettelsen av finansavtaleloven 

Økokrim bruker datasystemer som Finanstilsynet ikke vil at bankene skal bruke 

Lokalbank ruster seg for mer risiko-oppfølging 

 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også