Nordnet lanserer initiativ for å støtte miljø-organisasjoner

Nordnet donerer 0,10 svenske kroner per aksjehandel i 2022 til organisasjoner som jobber for miljø og klima.
Foto: Janus Engel / Ritzau Scanpix
Foto: Janus Engel / Ritzau Scanpix

I «The Return Initiative» samarbeider Nordnet med selskapets største eier, Öhman, hvor penger doneres til organisasjoner som jobber for å løse utfordringer knyttet til miljø og klima.

Tre organisasjoner er valgt ut per land hvor Nordnet har virksomhet – Norge, Sverige, Danmark og Finland – og Nordnets kunder bestemmer hvordan pengene fordeles mellom de organisasjonene som er valgt ut, ved å avgi stemme.

De tre norske organisasjonene som er valgt ut i Norge er EAT, Hold Norge Rent og Miljøstiftelsen Zero, ifølge en pressmelding fra Nordnet.

Antall aksjehandler og beløpet som skal doneres beregnes kvartalsvis og vil bli utbetalt fire ganger i året, første gang i april 2022. Den totale utbetalingen vil først fordeles i relasjon til antall aksjehandler per land, og deretter til den respektive organisasjon etter hvor mange stemmer de får.

I fjor ble det utført 72 millioner aksjehandler på Nordnets plattform, noe som ville betydd en donasjon på 7,2 millioner kroner basert på fjorårets handelsaktivitet, ifølge Nordnet.

Anders Skar, Norgesjef hos Nordnet, uttaler at han håper initiativet kan inspirere andre bedrifter til å tenke i lignende baner.

Storebrand Asset Management brøt 1000-milliardersmuren i 2021

Danske Bank taper terreng i kapitalforvaltning

DNB er best likt av store bedriftskunder i Norge: – Det vi gjør det best på nå er det vi har bygget opp etter finanskrisen

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også