FinansWatch

1260 Tryg-ansatte får bonus etter rekordresultat

Tryg la frem historiens beste årsresultat. Nå får de ansatte bonus. Men de som velger å ta i mot bonusen i form av aksjer må skatte ekstra.

Foto: Philip Davali/Ekstra Bladet, Philip Davali

Som FinansWatch nylig skrev, leverte Tryg Forsikring i Norge et rekordresultat på 1280 millioner kroner for 2021, som er 574 millioner kroner bedre enn i 2020. Økningen, som utgjør  81,3 prosent fører til en belønning for de ansatte:

Ifølge Finansfokus får hver enkelt av de Tryg-ansatte i Norge inntil 156 aksjer til en verdi av 31 637 kroner. Alternativt kan de velge å motta 80 prosent av aksjeverdien i kontanter.

Bonusen kommer som følge av en avtale som er inngått mellom ledelse og tillitsvalgte. Hvert år vurderes oppnådd bruttoresultat og kundetilfredshet opp mot bestemte kriterier, og i år fikk de ansatte full uttelling. Alle ansatte unntatt ledere over et visst nivå får den samme bonusen.  

Hovedtillitsvalgt Tom Eileng sier imidlertid til Finansfokus at et lite skår i gleden, er at de ansatte som velger å ta bonus i form av aksjer, må betale en ekstra skatt på 6-7000 kroner.

Noe av skatteøkningen skyldes at regjeringen fra årsskiftet fjernet skatterabatten for ansattes kjøp av aksjer i egen bedrift.

Eileng sier videre at det for noen er med blandede følelser de mottar aksjene siden de i neste omgang blir fordelsbeskattet for det, noe som reduserer lønnsutbetalingen påfølgende måned.  

 

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch