1260 Tryg-ansatte får bonus etter rekordresultat

Tryg la frem historiens beste årsresultat. Nå får de ansatte bonus. Men de som velger å ta i mot bonusen i form av aksjer må skatte ekstra.
Foto: Philip Davali/Ekstra Bladet, Philip Davali
Foto: Philip Davali/Ekstra Bladet, Philip Davali

Som FinansWatch nylig skrev, leverte Tryg Forsikring i Norge et rekordresultat på 1280 millioner kroner for 2021, som er 574 millioner kroner bedre enn i 2020. Økningen, som utgjør  81,3 prosent fører til en belønning for de ansatte:

Ifølge Finansfokus får hver enkelt av de Tryg-ansatte i Norge inntil 156 aksjer til en verdi av 31 637 kroner. Alternativt kan de velge å motta 80 prosent av aksjeverdien i kontanter.

Bonusen kommer som følge av en avtale som er inngått mellom ledelse og tillitsvalgte. Hvert år vurderes oppnådd bruttoresultat og kundetilfredshet opp mot bestemte kriterier, og i år fikk de ansatte full uttelling. Alle ansatte unntatt ledere over et visst nivå får den samme bonusen.  

Hovedtillitsvalgt Tom Eileng sier imidlertid til Finansfokus at et lite skår i gleden, er at de ansatte som velger å ta bonus i form av aksjer, må betale en ekstra skatt på 6-7000 kroner.

Noe av skatteøkningen skyldes at regjeringen fra årsskiftet fjernet skatterabatten for ansattes kjøp av aksjer i egen bedrift.

Eileng sier videre at det for noen er med blandede følelser de mottar aksjene siden de i neste omgang blir fordelsbeskattet for det, noe som reduserer lønnsutbetalingen påfølgende måned.  

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også