Nysnø investerer i Europas største vekstfond

Statens klimainvesteringsselskap, Nysnø, investerer i Europas største vekstfond for teknologibaserte virksomheter.
– Nysnø ser frem til å samarbeide med Verdane, sier Lars Hvam, investeringsdirektør i Nysnø. | Foto: Nysnø Klimainvesteringer
– Nysnø ser frem til å samarbeide med Verdane, sier Lars Hvam, investeringsdirektør i Nysnø. | Foto: Nysnø Klimainvesteringer

Verdane Idun I, som Nysnø nå investerer i, skal investere i teknologibaserte virksomheter i Europa som bidrar til å oppfylle FNs bærekraftsmål.

Fondet er et artikkel 9-fond - dette er fond som har bærekraftige investeringer som ett av investeringsmålene, for eksempel å investere i selskaper som har som mål å redusere karbonutslipp.

– Nysnø ser frem til å samarbeide med Verdane for å realisere et lavutslippssamfunn og en mer bærekraftig verden, sier Lars Hvam, investeringsdirektør i Nysnø, i en pressemelding.

– Med utgangspunkt i de unike verdiene og den teknologiske kompetansen nordeuropeiske virksomheter besitter, vil fond som kombinerer teknologi med bærekraft kunne bidra til å påvirke samfunnet positivt i stor skala. Vi er stolte av å være med på denne reisen med en investor som har demonstrert sin evne til å identifisere selskaper med teknologiløsninger som skaper en bedre hverdag for alle, bidrar til reduserte klimagassutslipp og som genererer solid avkastning, sier Hvam videre.

Verdane er en spesialisert vekstinvestor som går sammen med ambisiøse, europeiske, teknologibaserte selskaper og hjelper dem å vokse internasjonalt. Iduns dedikerte team kombinerer erfaring med bedriftsetablering og impactinvestering og blir integrert med Verdanes organisasjon på over 90 investeringsansvarlige og operasjonelle eksperter.

Fondet ledes av partnerne Christian Jebsen og Erik Osmundsen. De to vil være dedikert til Idun på fulltid og drifte fondet fra Oslo-kontoret, ifølge Nysnø.

– Lanseringen av Verdane Idun representerer en sterk start på 2022 og vi ser et mangfold av investeringsmuligheter i nord-europeiske virksomheter som tilbyr attraktive, ambisiøse og skalerbare løsninger, på lik linje med Iduns tre første investeringer, sier Christian Jebsen, partner i Verdane, blant annet.

  • Nysnø Klimainvesteringer investerer 170 millioner kroner. Den totale investeringen i fondet er rundt tre milliarder norske kroner (300 millioner euro).

ESG-ekspert kritisk til klassifiseringen av grønne fond: – Omtrent ingen forskjell mellom artikkel 6 og 8

Usikkerhet rundt nytt regelverk – slik tolker aktørene grønne fond 

Hun er ny ESG-ansvarlig i Fondsfinans

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også