Forhandler om e-handel i WTO

Forhandlingene om e-handel som pågår i Verdens handelsorganisasjon (WTO) er ikke ferdige enda.
Forhandlingene om e-handel er et fellesinitiativ, der en gruppe land har gått sammen om å forhandle på tema som har felles interesse for dem. | Foto: colourbox
Forhandlingene om e-handel er et fellesinitiativ, der en gruppe land har gått sammen om å forhandle på tema som har felles interesse for dem. | Foto: colourbox

Ved utgangen av 2021 er det enighet i forhandlingene i verdens handelsorganisasjon (WTO) om flere tema som handler om elektronisk handel.

Men forhandlingene er ikke i mål enda, skriver regjeringen i en pressemelding.

Det er enighet om tema som «vil bidra til økt forbrukertillit eller som vil få positiv betydning for bedrifter som driver digitalisert handel».

Forhandlingene om e-handel er et såkalt fellesinitiativ, der en gruppe land har gått sammen om å forhandle på tema som har felles interesse for dem.

Australia, Japan og Singapore tilrettelegger forhandlingene, og har i en felles ministeruttalelse orientert om status i forhandlingene om elektronisk handel.

Medlemmene er så langt blitt enige om artikler om elektronisk signatur, åpen internettilgang, åpenhet, papirløse prosedyrer, elektronisk kontrakt, åpne myndighetsdata, forbrukervern og spam, ifølge regjeringen.

Dagens regelverk i WTO har i liten grad blitt oppdatert i tråd med den økende digitaliseringen av samfunnet, og det er derfor behov for nytt regelverk.

86 WTO-medlemmer deltar i forhandlingene. Disse omfatter til sammen over 90 prosent av verdens handel. Både utviklingsland og industriland er representert.

Grunnlegger solgte store deler av sine Klarna-aksjer

Nansen vil bli Google for blokkjede-data

Sandnes Sparebank tror konkurransen om SMB-kundene vil øke 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også