Monner Crowd skifter navn til Monio

– Det var en lykkelig skilsmisse som begge parter så at var nødvendig med tanke på de ulike satsingsområdene crowdfunding og bankprodukter for gründer, sier administrerende direktør i Monio, Marius Dybdahl.
– Vi har rigget oss, og er klare for å vokse, sier Marius Dybdahl, administrerende direktør i Mono. | Foto: Monner Crowd
– Vi har rigget oss, og er klare for å vokse, sier Marius Dybdahl, administrerende direktør i Mono. | Foto: Monner Crowd

Det er styret i selskapet som har bestemt at Monner Crowd skal skifte navn til Monio.

SpareBank 1 SR-Banks heleide datterselskap spisser nå folkefinansieringen inn mot eiendomsmarkedet, melder banken.

– Vi har valgt å bytte navn på selskapet for å unngå merkevareforvirring, relatert til Monner Gründer. Navnet fungerer både nasjonalt og internasjonalt. Monio viderefører også arven fra Monner med et abstrakt navn. Navnet har to referanser; money penger og io som er et domenenavn techselskaper ofte bruker. Slik blir Monio er et teknologiselskap som operer innenfor finans, sier styreleder i Monio, Glenn Sæther.

Administrerende direktør i Monio, Marius Dybdahl kaller det en «lykkelig skilsmisse»:

– Nå er Monio rigget som organisasjon med konsesjon som låneformidler og låneforetak. Vi har også rekruttert inn nye mennesker og fått rutiner og prosesser på plass. Vi har rigget oss, og er klare for å vokse, sier han.

Dybdahl tok over ledelsen av selskapet da tidligere toppsjef og gründer bak Monner, Jarle Holm ble med over som direktør for Monner Gründer, som ble en del av morselskapet SR-Bank i april 2021.

I starten var selskapet Vester, som senere fikk navnet Monner, et selskap som satset på folkefinansiering innen mange områder som turisme, restaurantbransjen eller eiendom. Nå skal Monio rendyrke posisjonen på folkefinansiering innen eiendom, sier de selv:

– Vi vil gjøre det trygt og enkelt for eiendomsutviklere og investorer å finne sammen. Vi er overbevist om at jo flere prosjekter som blir tilgjengelig for investeringer i markedet, dess større verdier vil bli skapt. Vår rolle er å gjøre det mulig å bidra til utvikling, på nye og engasjerende måter, sier Dybdahl.

Siden oppstart har selskapet formidlet over 600 millioner kroner i folkefinansiering, og rundt 350 av disse er hentet inn det siste året til eiendomsprosjekter.

Sparebanken Sogn og Fjordane: – Vi har vært med å bidra til tre næringskonferanser i høst

Astat vil hente penger gjennom folkefinansiering

Utsetter fristen for regler om finansiell folkefinansiering 

 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også