Advarer mot å svekke næringslivets omstilling til det grønne skiftet

IKT-Norge advarer mot å øke skattenivået på en måte som gjør kritisk kompetanse dyrere.
Øyvind Husby, administrerende direktør i IKT-Norge og medlem av referansegruppen for Regjeringens skatteutvalg. | Foto: IKT Norge
Øyvind Husby, administrerende direktør i IKT-Norge og medlem av referansegruppen for Regjeringens skatteutvalg. | Foto: IKT Norge

– Dette vil svekke næringslivets muligheter til investering og omstilling til det grønne skiftet, skriver Øyvind Husby, administrerende direktør i IKT-Norge og medlem av referansegruppen for Regjeringens skatteutvalg, i et innlegg i Finansavisen.

Her tar Husby frem flere grep de mener vil styrke norsk konkurransekraft og øke omstillingstakten til det grønne skiftet.

«Skattesystemet må endres for å løse de store oppgavene som ligger foran oss. Dessverre er den nye regjeringen på feil spor», skriver han.

Blant tiltakene han foreslår er å gi ansatte større mulighet til å eie aksjer i egen bedrift:

«Det er uventet at Støre-regjeringen vil gjøre det dyrere for «vanlige folk» å ta del i verdiskapingen der de jobber gjennom fjerning av ordningen for kjøp av aksjer til rabattert pris i eget selskap», skriver han.

IKT-Norge mener reduksjonen av den skattemessige fordelen må økes fra 25 prosent til 50 prosent for differansen mellom markedsverdi og det den ansatte betaler, og ikke fjernes, mener de.

– I tillegg bør taket for den skattefrie delen settes til 100.000 kroner. Det er bra at opsjonsordning nå forbedres, men dette er ikke nok for at vanlige folk skal ta del i verdiskapningen i eget selskap, skriver Husby i innlegget.

Dette er Finansforbundets krav til regjeringsplattformen  

Investeringsdirektør i Odin: – Vi er ikke spåmenn som går rundt med høye svarte hatter

Sjeføkonomen i Sparebank 1 om medeierskap: – Vi må tenke nytt 

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også