Elbilforeningen krever kortbetaling ved hurtigladestasjoner

Elbilforeningen krever at det innføres kortbetaling på hurtigladestasjoner framfor dagens app- og sms-betaling. De får støtte fra Forbrukerrådet.
Elbilforeningen vil ha mulighet til å betale for lading med kort. | Foto: Annika Byrde/NTB
Elbilforeningen vil ha mulighet til å betale for lading med kort. | Foto: Annika Byrde/NTB

I dag må man betale via ladetilbyderens app, sms eller med en ladebrikke. Det vil Elbilforeningen ha slutt på, sier Unni Berge, leder for informasjon og samfunnskontakt, til NRK.

Hun tror heller ikke at det vil bli spesielt dyrt å få inn kortbetaling.

– Nei, den store kostnaden ved å etablere hurtigladestasjoner er infrastrukturen i bakken. Kortbetaling kommer til å bli en liten kostnad, og det går an å finne billige og gode forbrukerløsninger som for eksempel «tæpping» (kontaktløs kortbetaling) på stasjonen, sier Unni Berge.

Hun får støtte av Inger Lise Blyverket i Forbrukerrådet. Hun sier at forbrukere har rett til å velge hvordan de vil betale, og at dagens løsning gjør det vanskelig å holde oversikt over både økonomien og personopplysninger.

Flertallet i transportkomiteen på Stortinget ønsker kortbetaling i merknader til Nasjonal transportplan. Statssekretær Maren Hersleth Holsen (V) i Klima- og miljødepartementet vil ikke si om det blir et krav.

Pressekontakt i Recharge, som er størst på hurtiglading i Norge, bekrefter overfor NRK at de stadig forsøker å gjøre det enklere å lade.

– Vi ser kontinuerlig på hvordan vi kan bedre tilbudet. Det skjer mye innenfor fintech og vi tror ikke nødvendigvis at kortterminaler på alle ladestasjoner er den eneste gode løsningen for drop-in, skriver hun i en SMS til statskanalen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

FORTSATT MED: Øyvind Thomassen er fortsatt med som leder i Sbanken etter DNB-fusjon | Foto: Sbanken

Dette gjør Sbanken-sjefene i dag

For abonnenter