FinansWatch

Det globale markedet merker frykten for Delta-varianten

Etter at man nå trodde koronakrisen endelig var over, faller markedene rundt om i frykt for Delta-varianten.

Bilde av Oslo Børs. | Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Det europeiske markedet hadde sin dårligste dag i 2021 på mandag denne uken.

Europa sin Stoxx Europe 600 falt med 2,3 prosent. Londons FTSE 100 falt med det samme. I USA falt S&P 500 med 1,6 prosent. Nasdaq Composite falt 1,2 prosnet, mens Brent Crude, den internasjonale oljestandarden, falt med 7,1 prosent, skriver Financial Times.

I artikkelen har de samlet folk fra London, Hong Kong og New York for å forklare hvordan markedet nå frykter den nye Delta-varianten av korona.

– Dette er markedet som forstår at vi beveger oss fra en klar V-formet bedring til noe mye mer usikkert. Håpet var at vaksinene skulle ta oss gjennom pandemien, sier porteføljemanager Mohammed Kazmi i Union Bancaire Privée til Financial Times.

– Nå ser investorer på Storbritannia og det er litt frykt for å åpne opp så aggressivt når det fortsatt er så mange smittede, legger han til.

Avisen skriver videre at de tror nedgangen, etter måneder med oppgang på alle markedene i verden, reflekterer frykt for den økonomiske veksten, som kommer fra industrier som nylig har åpnet igjen etter pandemien, kan nå toppen akkurat når inflasjonen treffer i Europa og USA.

DNB tror spareraten vil holde seg dobbelt så høy som det den var før pandemien

VFF: Mer norske aksjefond er kjøpt til nå i år enn de siste fem årene til sammen 

Formuesforvaltning hadde rekordår under pandemien: – Vi har måtte ansette flere folk

 

Mer fra FinansWatch

Ertzeid: – Når Norge går bra, går DNB bra

DNBs avtroppende finansdirektør Ottar Ertzeid kunne presentere sterke tall i sin siste kvartalspresentasjon for konsernet. Han trekker frem at DNBs vekst er tett knyttet til hvordan det går for hele landet.

Les også

Trial banner

Siste nytt

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger