KLP Banken bytter til resirkulerte bankkort

Alle de nye bankkortene til KLP Banken er produsert av gjenbruksplast. Dette vil redusere CO2-utslippene med 75 prosent, ifølge banken.
Leif Magne Andersen er administrerende direktør i KLP Banken. | Foto: KLP
Leif Magne Andersen er administrerende direktør i KLP Banken. | Foto: KLP

Mens alle nye bankkunder får den nye korttypen, vil eksisterende kunder få kort av resirkulert plast når nåværende bankkort utløper, heter det i en pressemelding fra KLP.

– Det er naturlig for oss i KLP Banken å bytte til mer miljøvennlige kort nå som det er tilgjengelig på markedet. Vi signerte FNs prinsipper for bærekraftig bankdrift i 2019, og jobber med samfunnsansvar og bærekraft i alle ledd av virksomheten vår, uttaler administrerende direktør Leif Magne Andersen i KLP Banken i meldingen.

– Hvert år sender vi ut tusenvis av kort til nye og eksisterende bankkunder, og da blir bankkort av resirkulert plast et riktig bidrag til å redusere CO2-avtrykket vårt, legger han til.

Heidi Finskas, som er direktør for samfunnsansvar i KLP, mener det bør være en selvfølge å støtte opp om sirkulære løsninger og velge gjenvinninger hvor det er mulig.

– Vi er glade for at alle bankkortene våre nå blir produsert av gjenvunnet restplast. Ved at vi bruker dette materialet, blir det utnyttet i stedet for å gå til spille, sier Finskas og fortsetter:

– Dette er et eksempel på hvordan vi i finansbransjen, som er opptatt av å tenke bærekraft i investeringer og utlån, også kan gjøre tiltak i driften sammen med leverandørene våre.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også