FinansWatch

Tariffoppgjøret har startet seks måneder på etterskudd

Det er Vigdis Mathisen som forhandlingsleder for Finansforbundet og Runa Opdal Kerr som er forhandlingsleder for Finans Norge under årets koronaforsinkede tariffoppgjør.

Finans Norge og Finansforbundets forhandlingsdelegasjon, med Vigdis Mathisen som forhandlingsleder for Finansforbundet og Runa Opdal Kerr, forhandlingsleder for Finans Norge | Foto: Finans Norge

Det er Vigdis Mathisen som forhandlingsleder for Finansforbundet og Runa Opdal Kerr som er forhandlingsleder for Finans Norge under årets koronaforsinkede tariffoppgjør.

– Frontfaget har allerede lagt stramme rammer for oppgjøret, men vi håper å komme i havn før kl 24.00 tirsdag 13. oktober, sier Finans Norges arbeidslivsdirektør Runa Opdal Kerr. Hun er forhandlingsleder for arbeidsgiversiden i en pressemelding.

Dette årets tariffoppgjør er preget av koronapandemien. Noen bransjer er svært negativt berørt, mens andre ikke er truffet like hardt.

– For Finans Norge er det viktig at oppgjøret gis en forsvarlig økonomisk ramme. Det betyr at finansnæringen må forholde seg til frontfagsrammen, på samme måte som de andre tariffområdene har gjort denne høsten. I år ble partene i industrien enige om en ramme på 1,70 prosent. I tillegg er det viktig for arbeidsgiversiden at tariffavtalen gjenspeiler endringer ellers i samfunnet, sier Opdal Kerr i meldingen.

Tidligere i høst sa Finans Norge at finansnæringen må forholde seg til frontfagsrammen.

– Men også endringer som gjør at tariffavtalen gjenspeiler endringer ellers i samfunnet er viktig for arbeidsgiversiden. Vi ser frem til konstruktive forhandlinger med henholdsvis Finansforbundet og LO, sa arbeidslivsdirektør og forhandlingsleder Runa Opdal Kerr i Finans Norge til FinansWatch.

Finansbransjen er ikke rammet av korona på samme vis som annet næringsliv med oppsigelser, permitteringer og konkurser. Gir ikke det rom for et godt oppgjør?

– Vi er et ansvarlig forbund som betrakter rammen fra frontfaget som retningsgivende, men ikke en fasit. Det skal forhandles, sa Vigdis Mathisen, leder i Finansforbundet, til FinansWatch.

Finanstilsynet: – Finansforetakene bør ikke betale ut utbytte 

Finansforbundet er avhengig av at de ansatte tar ferie i «stille perioder» 

Mer fra FinansWatch

Vil refinansiere gjeld med stabil krypto

Fintech-selskapet Horde har initiert tjenesten Bustad, som gjør at gjeldstyngede huseiere kan selge ut deler av huset sitt for å betale ned på lån. Boligkjøpene finansieres av stablecoinen Bustad coin.

Disse bankene hever renten tirsdag

Etter at Norges Bank hevet styringsrenten med 0,5 prosentpoeng forrige uke har flere av Norges banker bestemt seg for å heve sine rentesatser.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch