Forventer forsikringsselskapene går gjennom produktene som er rammet

EIOPA ber foretakene i bransjen gå gjennom forsikringsproduktene som kan være vesentlig påvirket av koronaviruset.
Tilsynet mener selskapene bør vurdere om produktene fortsatt er i samsvar med målgruppens interesser, og om produktene tilfører verdi til målgruppen. | Foto: Illustrasjon: Colourbox
Tilsynet mener selskapene bør vurdere om produktene fortsatt er i samsvar med målgruppens interesser, og om produktene tilfører verdi til målgruppen. | Foto: Illustrasjon: Colourbox

Den europeiske forsikringstilsynsmyndigheten (EIOPA) har i en uttalelse denne uken presisert EIOPAs forventninger til forsikringsforetakenes systemer for styring og kontroll med forsikringsprodukter (Product Oversight and Governance) i lys av koronavirusutbruddet.

Her kommer det frem at EIOPA forventer blant annet at foretakene systematisk identifiserer forsikringsprodukter hvor produktets hovedfunksjoner, risikodekninger og garantier har blitt vesentlig påvirket av koronavirusutbruddet.

«Foretakene bør vurdere om produktene fortsatt er i samsvar med målgruppens interesser, og om produktene tilfører verdi til målgruppen», skriver EIOPA.

I uttalelsen anbefales det videre at vurderingen bør ha et mellomlangt til langsiktig perspektiv.

Dersom det er en risiko for at produktene ikke lenger er i samsvar med målgruppens interesser, forventer tilsynsmynidgheten at foretakene sørger for forholdsmessige korrigerende tiltak.

Uttalelsen følger opp EIOPAs tidligere uttalelse av 1. april 2020, hvor forsikringsforetak og forsikringsformidlingsforetak ble oppfordret til å begrense virkningen av koronavirusutbruddet for forbrukere. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå


Les også