FinansWatch

Sjefen for Oslo Børs vil få bort bruken av skallselskaper som snarvei til notering

Å bruke noterte selskaper som har solgt sin virksomhet for å ta seg inn på Oslo Børs kjøkkenveien skjer innimellom. Det er en praksis sjefen for OSlo Børs, Øivind Amundsen, vil få slutt på.

Børssjef Øivind Amundsen ringte i bjellen da Pexip ble børsnoterit i mai. Andre mindre seriøse selskaper vil han heller ta av Oslo Børs.

I et intervju med Finansavisen varsler han at rene skallselskaper skal strykes fra Børsen og at selskaper som prøver seg på metoiden vil bli avkrevd en full børssøknad.

– Det vi er opptatt av er at skal man børsnoterers, så er det en formell prosess med søknad og due diligence. Bakdørsnoteringer ved bruk av selskaper som har solgt sin virksomhet og kun er et tomt skall er vi veldig lite tilhenger av, sier Amundsen til avisen.

Amundsen innrømmer at metoden i noen tilfeller kan være helt legitim, men er tydelig på at det skal være en snarvei til børsnotering.

– Vi vil være raskt ute med egnethetsvurdering, og stryke skallselskaper uten virksomhet fra notering. Hvis de kommer inn raskt med ny virksomhet, vil vi gjøre en fullstendig vurdering av om opptakskravene er oppfylt. Er de ikke det, vil vi stryke selskapene som har forsøkt seg på bakdørsnotering, sier Amundsen til avisen.

Kravene Amundsen tar opp handler om finansiell og juridisk due diligence, gjennomgåelse av regnskaper flere år tilbake i tid, vurdering av om styre og ledelse eller egnet eller ikke, børsverdi på mer enn 300 millioner krover, likviditet til å drive virksomheten i 12 måneder samt tilstrekkelig antall aksjonærer.

Mer fra FinansWatch

Ørskog Sparebank retter fokuset mot Olga-svindel

Banksjef i Ørskog Sparebank kaller det «blodig urettferdig» at bankene skal måtte stå ansvarlig om kundene går imot signert avtale. Nå skal banken gjøre en jobb så Ørskog Sparebank slipper å miste kapital.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch