FinansWatch

Selskap med ny tjeneste som skal varsle om kommende konkurser

Medeier Fred Arne Bakken mener at tjenesten vil gi brukerne informasjon om en kunde eller leverandør går i retning av konkurs.

Foto: Colourbox

Tjenesten, som er utviklet av Pulse AS, henter inn informasjon om berammede rettsmøter for alle norske bedrifter. Medeier Fred Arne Bakken sier at det vil gi brukerne av tjenesten informasjon om en kunde eller leverandør går i retning av konkurs.

– Med tanke på at opp mot 80 prosent av alle konkursbegjæringer ender med at selskapet blir slått konkurs, er dette ekstremt tydelige varselflagg på bedrifter i pengetrøbbel, sier Bakken til E24.

Opplysninger om rettsmøter

Selskaper som ikke er levedyktige, dør enten ved at det selv melder oppbud, eller ved at det blir slått konkurs. Bakken forteller til E24 at når en annen part begjærer et konkurs, kalles disse inn til rettsmøte.

Ved å hente inn informasjon om alle berammede rettsmøter mener Bakken brukerne av tjenesten vil få beskjed om en kunde eller leverandør går i retning konkurs, er involvert i kontraktsbrudd eller får et krav mot seg. Han mener informasjonen de tilbyr gir mulighet til å styre unna store tap.

Trenger ikke være relevant

– Med et lite forbehold, for det er viktig å huske på at informasjonen man får fra Rettsjekk.no ikke trenger å være så presis eller relevant. Det blir jo tatt ut en del urimelige søksmål, for eksempel, sier administrerende direktør Christine Lundberg Larsen i Regnskap Norge til E24.

Mer fra FinansWatch

– De som ikke satser på dette vil tape terreng

Finansbransjen må reflektere samfunnet ellers. – Som kvinner representerer vi både halvparten av kompetansen, men også kundegrunnlaget, til de vi skal betjene, sier konsernsjef Benedicte Fasmer i Sparebank 1 SR Bank.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch