FinansWatch

Codan-eier gir Skandinavia skylden for fallende inntekter

Regionen trekker ned hele kvartalsregnskapet

Foto: Mathias Svold/ERH

Forsikringsselskapet Codans britiske eier, RSA, rapporterer at Codan trekker ned konsernets samlede vekst i første kvartal. Premieinntektene for hele konsernet har falt med 1 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, skriver FinansWatch Danmark. Det er premiene i den Skandinaviske delen av Codan som har falt med tre prosent fra 610 millioner pund, tilsvarende 7,7 milliarder kroner.

Den negative veksten skyldes i hovedsak den danske delen av virksomheten. Det er mangel på porteføljetilfang i det danske næringslivet som forårsaker nedgangen.

RSA melder også at skadefrekvensen har falt med mellom 20 og 55 prosent i april. Årsaken for dette fallet er koronapandemiens nedslag i økonomien.  Skandinavias skadefrekvensfall var i det laveste skiktet blant landene konsernet har virksomhet i, Storbritannia, Canada og Skandinavia.

– De initiativene vi satte i verk i slutten av 2019 i forbindelse med reforhandling av flere bedriftskunder vil vi fortsatt se positive effekter av gjennom året. Vi forventer at det vil påvirke topplinjen negativt, slik vi allerede ser det i siste kvartalsregnskap, men det bidrar positivt til å styrke bunnlinjen, sier Christian Balzer, adm. dir. i Codan Danmark i en e-post til FinansWatch Danmark.

Han sier det er for tidlig å spå hvordan året vil utvikle seg, men ser allerede tegn til at strategien mot bedriftsmarkedet bærer frukt.

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch