Codan-eier gir Skandinavia skylden for fallende inntekter

Regionen trekker ned hele kvartalsregnskapet
Foto: Mathias Svold/ERH
Foto: Mathias Svold/ERH

Forsikringsselskapet Codans britiske eier, RSA, rapporterer at Codan trekker ned konsernets samlede vekst i første kvartal. Premieinntektene for hele konsernet har falt med 1 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, skriver FinansWatch Danmark. Det er premiene i den Skandinaviske delen av Codan som har falt med tre prosent fra 610 millioner pund, tilsvarende 7,7 milliarder kroner.

Den negative veksten skyldes i hovedsak den danske delen av virksomheten. Det er mangel på porteføljetilfang i det danske næringslivet som forårsaker nedgangen.

RSA melder også at skadefrekvensen har falt med mellom 20 og 55 prosent i april. Årsaken for dette fallet er koronapandemiens nedslag i økonomien.  Skandinavias skadefrekvensfall var i det laveste skiktet blant landene konsernet har virksomhet i, Storbritannia, Canada og Skandinavia.

– De initiativene vi satte i verk i slutten av 2019 i forbindelse med reforhandling av flere bedriftskunder vil vi fortsatt se positive effekter av gjennom året. Vi forventer at det vil påvirke topplinjen negativt, slik vi allerede ser det i siste kvartalsregnskap, men det bidrar positivt til å styrke bunnlinjen, sier Christian Balzer, adm. dir. i Codan Danmark i en e-post til FinansWatch Danmark.

Han sier det er for tidlig å spå hvordan året vil utvikle seg, men ser allerede tegn til at strategien mot bedriftsmarkedet bærer frukt.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også