FinansWatch

Nordens største kontanthåndteringsselskap skal digitaliseres

Nordic Investment Bank låner Loomis 600 millioner svenske kroner.

Nordic Investment Bank låner 600 millioner svenske kroner til Nordens største kontanthåndteringsselskap. | Foto: NIB

Nordic Investment Bank (NIB) låner Loomis 600 millioner svenske kroner over åtte år til investeringer i digitalisering.

Investeringene skal utvide tilbudet til Loomis-kundene, og hjelpe selskapet å bli mer innovativt og kundeorientert, skriver banken i en pressemelding i forbindelse med lånet.

Loomis er det største selskapet i Norden på kontanthåndtering. Selskapet tilbyr løsninger for betaling og distribusjon, håndtering, lagring og resirkulering av kontanter og andre verdier.

Blant de digitale investeringene Loomis skal foreta seg med pengene fra NIB er å sette opp datasentre og nettskyløsninger, verktøy for dataanalyse og minibank-løsninger.

Loomis er arbeidsgiver for 25.000 personer fordelt på 400 filialer i 20 land verden over. Selskapet fikk sitt første lån hos NIB i 2014 da de kjøpte opp et sveitsisk selskap for verdilogistikk.

NIB er en internasjonal finansinstitusjon som yter lån til private og offentlige prosjekter i og utenfor de åtte medlemslandene som finansierer banken; Danmark, Estland, Finland, Island, Latvia, Litauen, Norge og Sverige.

Rettssak stopper all minibankaktivitet på Gardermoen og Flesland

Sparebanken Sør får offentlig støtte til SMB-utlån

Bekymret for serieopplånere: Forventer at bankene tar ansvar

Mer fra FinansWatch

Skal rekruttere unge talenter til finansbransjen

– Vi ønsker å være den naturlige samarbeidspartneren når selskaper i finanssektoren skal se etter sitt neste talent. Det er attraktivt med et selskap som spesialiserer seg på «talent search» innenfor finanssektoren, ikke bare «den eldre garde», sier fersk leder Fanny Harg i Finanstalenter AS.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch