FinansWatch

Nets fusjonerer med Nexi

Nets og Nexi har inngått en bindende avtale om fusjon og blir dermed blant de største betalingsformidlerne i Europa.

Foto: Nets

Partene skal fusjonere gjennom utveksling av aksjer og målet er å skape en europeisk tungvekter innen betalingsformidling, skriver Nets i en pressemelding. Nexi blir det overtakende selskapet.

Nets i Norge omsatte for 3,1 milliarder i 2019 og hadde et resultat før skatt på 841 millioner kroner. I Norge er det 387 ansatte ifølge offentlig selskapsinformasjon.

Målet er å «tilby sikre og innovative betalingsløsninger på tvers av betalingsformer, kanaler og relaterte ytelser til banker og forretninger i hele Europa,» skriver Nets videre i meldingen.

– Det nye konsernet vil med sin tilstedeværelse i mer enn 25 land være en digitaliseringsmotor i Europa, som kan sette ytterligere fart på overgangen til digitale betalinger, sier administrerende direktør i Nexi, Paolo Bertoluzzo i meldingen.

Det er spesielt utenfor Norden, hvor transaksjonsmarkedet er langt mindre digitalisert enn her, at fusjonen ventes å kunne skape vekst for det nye, konsoliderte selskapet. Nexi oppgir at det er nettopp erfaringene og kompetansen Nets har bygget opp i Norden som vil bli driveren for virksomheten i resten av Europa.

Italienske Nexi er også i ferd med å fusjonere med SIA i en annen, parallell transaksjon. Etter de to fusjonene venter Nexi å ha en omsetning på omtrent 2,9 milliarder euro i 2020.

Danske medier: – Nets kan prises til 40 milliarder 

Nets i forhandling om fusjon med italienske Nexi  

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch