FinansWatch

Nets fusjonerer med Nexi

Nets og Nexi har inngått en bindende avtale om fusjon og blir dermed blant de største betalingsformidlerne i Europa.

Foto: Nets

Partene skal fusjonere gjennom utveksling av aksjer og målet er å skape en europeisk tungvekter innen betalingsformidling, skriver Nets i en pressemelding. Nexi blir det overtakende selskapet.

Nets i Norge omsatte for 3,1 milliarder i 2019 og hadde et resultat før skatt på 841 millioner kroner. I Norge er det 387 ansatte ifølge offentlig selskapsinformasjon.

Målet er å «tilby sikre og innovative betalingsløsninger på tvers av betalingsformer, kanaler og relaterte ytelser til banker og forretninger i hele Europa,» skriver Nets videre i meldingen.

– Det nye konsernet vil med sin tilstedeværelse i mer enn 25 land være en digitaliseringsmotor i Europa, som kan sette ytterligere fart på overgangen til digitale betalinger, sier administrerende direktør i Nexi, Paolo Bertoluzzo i meldingen.

Det er spesielt utenfor Norden, hvor transaksjonsmarkedet er langt mindre digitalisert enn her, at fusjonen ventes å kunne skape vekst for det nye, konsoliderte selskapet. Nexi oppgir at det er nettopp erfaringene og kompetansen Nets har bygget opp i Norden som vil bli driveren for virksomheten i resten av Europa.

Italienske Nexi er også i ferd med å fusjonere med SIA i en annen, parallell transaksjon. Etter de to fusjonene venter Nexi å ha en omsetning på omtrent 2,9 milliarder euro i 2020.

Danske medier: – Nets kan prises til 40 milliarder 

Nets i forhandling om fusjon med italienske Nexi  

Mer fra FinansWatch

Kredinor henter direktør fra Intrum

Ledergruppen som skal føre Kredinor og SpareBank 1-eide Modhi er klar, og Kredinor henter sin direktør for operasjonell drift fra en av konkurrentene.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch