Mia Eline og Sofie skal representere Norge i EM i pengequiz

Jentene er trukket ut etter at klassen deres var NM i pengequiz i mars.
Mia Eline Øie Norbakk og Sofie Nesheim er klare for den europeiske finalen. Her øver de sammen med Atle Rognrud fra LillestrømBanken. Med på øvingen var også Julie Olimstad, som er reserve i tilfelle sykdom. | Foto: Finans Norge
Mia Eline Øie Norbakk og Sofie Nesheim er klare for den europeiske finalen. Her øver de sammen med Atle Rognrud fra LillestrømBanken. Med på øvingen var også Julie Olimstad, som er reserve i tilfelle sykdom. | Foto: Finans Norge

Over 80 10.-klasser fra hele landet deltok i NM i Pengequiz 17. mars i år. Klasse 10D ved Stav skole i Lillestrøm gikk av med seiere og det betyr at elevene Mia Eline Øie Norbakk og Sofie Nesheim, som skal representere klassen, er klare for deltakelse i EM-finalen.

Pengequiz er en internasjonal konkurranse hvor skoleklasser konkurrerer i kunnskap om privatøkonomi. Tiltaket er et virkemiddel for å få opp kunnskapen om personlig økonomi og penger blant ungdom.

Støttes av Lillestrømbanken

Stav skole ligger i Lillestrøm og jentene har fått støtte av Lillestrømbanken for å forberede seg på finalen. Finalen arrangeres på samme måte som NM – ved at man deltar på en Kahoot!-quiz sammen mange andre lag. Riktig svar og hurtighet er det som utgjør beregningen av poengene.

LillestrømBankens leder for personmarkedet, Atle Rognerud, har blitt en slags trener for finalelaget og gjennomfører treninger med dem på Teams. Det øves generelt i temaet personlig økonomi, men også engelske ord og uttrykk blir terpet på for å kutte i reaksjonstiden når quizen går på engelsk.

– Jentene var engasjerte og hadde imponerende mye kunnskap om temaet personlig økonomi. Dette er utvilsomt elever som vil representere Norge på en svært god måte i Pengequiz EM, og kanskje i fremtiden ende opp som bank- og finansrådgivere, sier Rognerud i en pressemelding.

Finalen arrangeres 20. april i regi av den europeiske bankforeningen EBF.

– Vi ønsker jentene lykke til. Uansett utfall har jentene og alle klasser som har deltatt lært seg masse om personlig økonomi. Dette er kunnskap som de tar med seg videre inn i voksenlivet og som kan bidra til at de tar mer bevisste valg om sin egen økonomi, sier Hilde E. Johansen som er ansvarlig for Pengequiz-gjennomføringen i Finans Norge.

Christoffer Hernæs: Sbanken er et digialkonsept i «DNB-størrelse»

Skar i Nordnet: – Aksjelånsprogrammet handler om demokratisering

IT-sikkerhet: – Bransjen må tilpasse seg den nye virkeligheten  

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også