B2Holding investerte 220 millioner i misligholdte porteføljer i andre kvartal

Selskapet ser positive signaler for et mer aktivt marked i andre halvdel av 2021 og inn i neste år.
Administrerende direktør Erik Just Johnsen i B2Holding ASA. | Foto: B2Holding ASA
Administrerende direktør Erik Just Johnsen i B2Holding ASA. | Foto: B2Holding ASA

B2Holding fikk et resultat før skatt på 210 millioner kroner i andre kvartal. I fjor på samme tid var resultatet før skatt på 52 millioner kroner. Resultatet etter skatt var på 162 millioner kroner for andre kvartal, mot 34 millioner kroner for andre kvartal i fjor. Det viser kvartalsrapporten som ble offentliggjort torsdag morgen.

Administrerende direktør Erik J. Johnsen i B2Holding trekker frem at de sterke prestasjonene fortsetter dette kvartalet. Han peker på at andre kvartal leverer et solid resultat grunnet både en sterk kontantstrøm og lavere kostnader.

– Vi er godt posisjonert for et mer aktivt marked for kjøp av misligholdte porteføljer fremover, uttaler han i kvartalsrapporten.

Det lavere kostnadsnivået totalt sett er et resultat av kostnadssparende tiltak som ble gjennomført under pandemien. Men selskapet mener dette kostnadsnivået er bærekraftig fremover, selv om det vil være noen variasjoner fra kvartal til kvartal avhengig av aktivitetsnivået.

Egenkapitalavkastningen var på 7,7 prosent for andre kvartal i fjor, mens den i andre kvartal i år var på 11,4 prosent. Til sammenligning var egenkapitalavkastningen på 8,8 prosent i første kvartal i år.

B2Holding hadde en nettoinntekt på 756 millioner kroner i andre kvartal. Det er opp ti prosent fra samme kvartal i fjor, da nettoinntekten var på 687 millioner kroner.

Driftsresultatet kom på 341 millioner kroner, mot 245 millioner kroner for tilsvarende kvartal i fjor.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også