Horde lanserer forbrukslån

Fintech-selskapet Horde har hjulpet folk å bli kvitt dyr kredittgjeld. Nå vil Horde inn i markedet for rene forbrukslån, men fortsatt for å hjelpe.
LANSERER FORBRUKSLÅN: Hvis vi kan tilby 40 prosent lavere rente, blir det lettere å håndtere sier Alf Gunnar Andersen, gründer i Horde.
LANSERER FORBRUKSLÅN: Hvis vi kan tilby 40 prosent lavere rente, blir det lettere å håndtere sier Alf Gunnar Andersen, gründer i Horde.

Shifter skriver at Horde har sendt en epost til sine app-brukere der de markedsfører gebyrfrie lån med en rente på 10.01 prosent.

Horde har siden etableringen i 2018 fått over 100.000 brukere på sin app der brukerne kan med få klikk si opp sine kredittkort. Selskapet har også gjennomført flere folkefinansieringskampanjer, skriver Shifter.

Til avisen har gründer Alf Gunnar Andersen uttalt at dette fortsatt blir gjort for å hjelpe brukerne.

– Foreløpig kan man ikke søke nye lån hos oss, men det ser vi på på sikt. Hvis vi kan tilby 40 prosent lavere rente, blir det lettere å håndtere lånene, sier Andersen.

Han viser også til selskapets lånemotor, Horde Solutions, som de bruker til å vurdere lånesøknadene. Den invilger kun 50 prosent av søknadene.

– Den fjerner de som ikke bør få lån, og å ta usikret kreditt er ikke et onde i seg selv, sier Andersen til Shifter.

Spørsmålet har vært hvordan selskapet skulle tjene pengene sine på, om de kun var ute etter å hjelpe kunder. Nå skal det være flere tjenester på vei.

– Forbrukslån er en av flere. Vi har også det at vi leverer gjennom Horde Solutions og teknologi til bankene. Og så kommer en rekke andre tjenester til høsten, sier Andersen.

Shifter spør om selskapet har forlatt det idealistiske standpunktet de hadde da de ikke hadde en forretningsmodell.

– På ingen måte. Vårt mål er at alle skal ha muligheten til være økonomisjef i eget liv. Det betyr blant annet at våre lån har ingen gebyrer av noe slag, slik at kostnadene blir oversiktlige og forutsigbare, sier Andersen til Shifter.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også