Danske Bank-advokat merker økt pågang etter rykteflom om arveavgift

Rykter om arveavgift, med tilbakevirkende kraft, har versert blant skatteadvokater den siste tiden, noe som gir økende aktivitet blant de samme advokatene.
OPPLEVER ØKT PÅGANG: Advokat og leder av skatteavdelingen i Danske Bank, Per-Ole Hegdahl, opplever økt pågang fra bekymrede klienter. | Foto: Danske Bank
OPPLEVER ØKT PÅGANG: Advokat og leder av skatteavdelingen i Danske Bank, Per-Ole Hegdahl, opplever økt pågang fra bekymrede klienter. | Foto: Danske Bank

Mandag publiserte Finansavisen en artikkel om at gikk rykter blant skatteadvokater om at Støre-regjeringen jobbet med å innføre arveavgift, med tilbakevirkende kraft fra 1. januar 2023.

Partner Espen Ommedal i Thommessen bekreftet overfor avisen at han hadde hørt de samme ryktene. Det gjorde også partner Harald Hauge i Harboe & Co, som for øvrig minnet avisen på at de samme ryktene gikk i fjor.

Tirsdag rykket finansminister Trygve Slagsvold Vedum ut og avviste ryktene.

– Vi har ingen planer om og vil ikke innføre arveavgift igjen. Det er ikke hold i ryktene som Finansavisen publiserte, sa Vedum til Nettavisen.

Til tross for at Vedum avkrefter rykteflommen, er det flere bankklienter som ikke lar seg berolige. Det bekrefter advokat og leder av skatteavdelingen i Danske Bank, Per-Ole Hegdahl, overfor Finansavisen.

– Det er stort påtrykk knyttet til hva som er optimalt for å redusere risiko for arveskatt. Det handler om fast eiendom og om aksjer og hva som må til, sier han til avisen.

– Noen er redde for at barna skal få for store verdier og miste motivasjonen til å jobbe. Andre er redde for at de gir fra seg for mye av de verdiene de har bygget opp. Det er også spørsmål knyttet til A-aksjer og B-aksjer, og hva som må til for at arvefall skal anses gjennomført, legger han til.

På LinkedIn skriver Hegdahl følgende om utspillet fra Vedum:

– Avviser han innføring av arveskatt i år, til neste år, eller for hele denne stortingsperioden, tro?

Hegdahl sa for øvrig til Finansavisen for to uker siden at han tror arveavgiften vil innføres over natten.

Denne saken ble først publisert på vårt søstermedium Advokatwatch.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også