Finansforbundet etterlyser bedre samarbeid om cybersikkerhet og beredskap

Finansforbundet er kritisk til at cybersikkerhet og totalberedskap ikke blir prioritert i regjeringens forslag til revidert nasjonalbudsjett.
Cyberangrep kan føre til at samfunnskritiske funksjoner kan bli satt ut av spill, mener Finansforbundet. | Foto: Lise Åserud / NTB
Cyberangrep kan føre til at samfunnskritiske funksjoner kan bli satt ut av spill, mener Finansforbundet. | Foto: Lise Åserud / NTB
NTB

I februar la Riksrevisjonen fram en rapport som kom med kritikk av Justis- og beredskapsdepartementet for mangelfullt arbeid med å samordne digital sikkerhet i sivil sektor.

Gitt dagens sikkerhetspolitiske situasjon, vil konsekvensene av svakheter i beredskap og tverrsektoriell organisering bli desto mer alvorlige, skriver Finansforbundet i en pressemelding. 

– Cyberangrep kan føre til at samfunnskritiske funksjoner, som helsetjenester, kraftforsyninger eller betalingsløsninger blir satt ut av spill, sier leder i Finansforbundet, Vigdis Mathisen.

– Da er det avgjørende med gode samarbeidsmekanismer på tvers av sektorer for å sikre Norges totalberedskap. Dette bør Regjeringen prioritere nå, sier Mathisen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

FORTSATT MED: Øyvind Thomassen er fortsatt med som leder i Sbanken etter DNB-fusjon | Foto: Sbanken

Dette gjør Sbanken-sjefene i dag

For abonnenter