Finanstilsynet advarer mot investeringstjeneste

De som investerer i Better Experience (BE), må være forberedt på å tape alle pengene de skyter inn, advarer tilsynet. 
PYRAMIDE: Finanstilsynet advarer mot Better Experience, og sier at alle som investerer i konseptet må belage seg på å tape alt. | Foto: Aleksander Losnegård / AdvokatWatch
PYRAMIDE: Finanstilsynet advarer mot Better Experience, og sier at alle som investerer i konseptet må belage seg på å tape alt. | Foto: Aleksander Losnegård / AdvokatWatch

Tidligere har både Lotteritilsynet og Forbrukertilsynet advart mot det pyramidespill-lignende konseptet Better Experience, som sikter seg inn på norsk ungdom som vil tjene raske penger. 

I massemøter for flere hundre interesserte, lover BE gode inntekter til de som verver andre til å tjene penger gjennom investerings-apper som selskapet tilbyr. 

I en pressemelding skriver Finanstilsynet at de er kjent med at privatpersoner i Norge som deltar i BE, aktivt prøver å verve andre til selskapet med løfte om høy fortjeneste. Finanstilsynet minner derfor om at yting av investeringstjenester uten nødvendig konsesjon, og medvirkning til dette, er ulovlig. 

– Finanstilsynet har merka seg at Lotteritilsynet og Forbrukartilsynet har åtvara mot verksemda fordi det liknar eit ulovleg pyramidespel. Finanstilsynet tilrår derfor investorar om ikkje å inngå avtale eller bruke tenestene til Better Experience (BE). Dersom ein gjer det, må ein vere førebudd på å tape alle pengane ein set inn i systemet, skriver Finanstilsynet i pressemeldingen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også