FinansWatch

Norge klatrer oppover på verstingliste for finansielt hemmelighold

Norge har klatret 23 plasser oppover på en indeks som kartlegger i hvor stor grad land legger til rette for finansielt hemmelighold.

Daglig leder Sigrid Klæboe Jacobsen i Tax Justice Network Norge. | Foto: Tax Justice Network

Norge er nå det 48. verste landet i verden for finansielt hemmelighold, ifølge Financial Secrecy Index (FSI). Norge er også verst av de nordiske landene, og får en hemmeligholdscore på 53,3 poeng av 100, skriver E24.

Indeksen kartlegger i hvor stor grad land legger til rette for finansielt hemmelighold, og blir gitt ut annethvert år. Ifølge utgiver Tax Justice Network er dette verdens mest omfattende undersøkelse av finansiell åpenhet.

– Både vi og omverdenen har en forventning om at Norge er en liten, stabil og demokratisk økonomi, hvor ting er på stell. Så det er en stor kontrast når det da viser seg at vi ikke bare mangler vesentlige registre, men også ligger langt bak land vi liker å sammenligne oss med, sier Sigrid Klæboe Jacobsen, daglig leder i Tax Justice Network Norge.

Norges versting-hopp skyldes i hovedsak at et register over reelle eiere av selskaper enda ikke er på plass, ifølge Jacobsen.

USA topper listen foran Sveits og Singapore.

Rentenivået skaper utfordringer for Jbf Bank og Forsikring

Styrelederen i SR-Bank: – Sparebanksektoren bør i større grad konsolideres

Finanstilsynet krevde at alle styremedlemmene i Mybank ble kastet ut

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch