FinansWatch

Deutsche Bank får en bot på 86 millioner kroner

Det tyske finanstilsynet har gitt Deutsche Bank en bot på rundt 86 millioner kroner.

Det tyske finanstilsynet ba senest i april den tyske storbanken om å implementere ytterligere sikkerhetstiltak for å forhindre hvitvasking av penger. | Foto: Martin Lehmann

Det tyske finanstilsynet, BaFin, har gitt Deutsche Bank en bot på 8,66 millioner euro, rundt 86 millioner kroner, relatert til undersøkelser knyttet til Euribor-renten, skriver Finansavisen og henviser til Reuters.

I en uttalelse fra finanstilsynet står det: «Banken hadde til tider ikke på plass effektive forebyggende systemer, kontroller og retningslinjer».

Deutsche Bank har godtatt boten og iverksatt tiltak for å forbedre kontrollen knyttet til Euribor, men mener det ikke er noen grunn til å tro at det har forekommet feil i rentenivået. Mens BaFin fant feil i enkelte prosesser som er ment å sikre kvaliteten på dataene som brukes til å kalkulere renten, inkludert svakheten i kontroller og andre organisatoriske forhåndsregler.

Dette er den første boten BaFin har gitt under en 2018-regulering som har til hensikt å forhindre manipulasjon av Euribor, en daglig beregnet referanserente basert på den gjennomsnittlige renten bankene tilbyr for usikrede lån til andre banker i euro-pengemarkedet.

Ifølge Reuters skal en kilde som har kjennskap til saken fortalt at det var i perioden mellom april 2019 og april 2020 at systemene ikke var gode nok.

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch