FinansWatch

Revisorforeningen: – Kritisk med fortgang i arbeidet med krav til bærekraftrapportering

– Å få fortgang i arbeidet med å utforme krav til klima- og bærekraftrapportering for norske virksomheter er kritisk, sier administrerende direktør Karen Kvalevåg i Revisorforeningen.

Karen Kvalevåg er administrerende direktør i Revisorforeningen. | Foto: Revisorforeningen

– Norske virksomheter må ta grep, og også se mulighetene som bærekraftrapportering gir. Dette mener Revisorforeningen, som i en pressemelding viser til at bærekraftsrapportering er på agendaen på klimatoppmøtet COP26 i Glasgow.

Her presenterer IFRS Foundation, EU-kommisjonen og EFRAG, den europeiske standardsetteren for bærekraftrapportering, utkast til standard for klimarapportering. Ytterligere ti standarder er på trappene, inkludert én for små- og mellomstore bedrifter, skriver Revisorforeningen.

Om lag 1000 norske selskaper vil bli omfattet av den såkalte EU-taksonomien, som ventes vedtatt i 2022. Den skal etter planen gjelde fra regnskapsåret 2023 i Norge, og skal omfatte alle børsnoterte virksomheter og virksomheter som omsetter for mer enn 40 millioner euro.

Rapporteringen må være lovpålagt, for å oppnå målsettingen, mener foreningen.

– Det er avgjørende at regulering kommer på plass raskt, og at utdanningsinstitusjonene tar ansvar for å utdanne den arbeidskraften vi trenger for det grønne skiftet, sier Kvalevåg.

Foreløpig vil ikke kravene omfatte mindre selskaper direkte. Indirekte vil svært mange mindre selskaper likevel bli berørt, da de inngår i kunde- og leverandørkjedene til selskaper som omfattes av de nevnte rapporteringskravene og taksonomiforordningen fra EU, viser foreningen til.

For mange vil det være et premiss at man leverer på bærekraftmålene for i det hele tatt å få kontrakter og finansiering.

Sjeføkonom: – Taksonomien er et überbyråkratisk makkverk

Nordnet tar i bruk EUs taksonomi for bærekraft på sin fondsplattform

Regjeringen setter ned utvalgt for å vurdere Norges Banks forvaltning av oljefondet 

 

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch