Finanstilsynet sender ut ny PSD2-presisering

Selv om tilsynet har fått satt fart i arbeidet for å etterleve betalingsdirektivet PSD2 i bankene er det fortsatt behov for presiseringer.
Arkivbilde. Finanstilsynets lokaler i Oslo. | Foto: Jörgen Skjelsbæk
Arkivbilde. Finanstilsynets lokaler i Oslo. | Foto: Jörgen Skjelsbæk

I sommer sendte Finanstilsynet ut en tidsfrist for at de bankene som ikke til fulle etterlevde betalingsdirektivet PSD2 måtte sette fart i arbeidet.

Det satte blant annet interesseorganisasjonen Fintech Norway pris på.

Men alle banker etterlever fremdeles ikke direktivet til fulle, til dels fordi det er ulike oppfatninger av tolkningen av bestemmelsene i direktivet. Nylig sendte derfor Finanstilsynet ut en presisering til bankene som gjør det klart hvordan direktivet skal tolkes.

«Finanstilsynet publiserer ny informasjon om PSD 2 på nettstedet sitt om relevante problemstillinger for betalingskontotilbydere, som tilsynet blir kjent med. Dette er blant annet avklaringer og konkretiseringer Finanstilsynet mener det er nødvendig å opplyse om. Finanstilsynet legger til grunn at betalingskontotilbydere følger med på siden, og iverksetter tiltak der deres løsninger ikke samsvarer med Finanstilsynets klargjøringer», skriver Finanstilsynet på sine nettsider.

Ett punkt det er usikkerhet rundt er om man er pålagt å legge til rette for at tredjeparts tjenester kan la brukerne sine betale for eksempel regninger gjennom tjenesten.

Her er tilsynet klare:

«Som tidligere klargjort, har en betalingsfullmektig (PISP – Payment Initiation Service Provider) rett til å initiere alle betalinger som kunden selv kan initiere», skriver tilsynet på sine nettsider.

Finanstilsynet pålegger Sparebank 1 å rette opp PSD2-tilgangen sin

Fintech Norway: Bra at Finanstilsynet endelig tar grep

Mener nytt system vil forenkle feilrapportering for alle i finansbransjen 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også