FinansWatch

VALG: SV vil endre både finansskatten og utbyttene

Norske banker bør skattelegges etter overskuddet de genererer, ikke hvor mange som jobber der, mener SVs finanspolitiske talsperson Kari Elisabeth Kaski.

SVs finanspolitiske talsperson Kari Elisabeth Kaski vil endre finansskatten og ha strengere utbytteregler fremover. Her fra finansdebatten i Stortinget. | Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Sosialistisk Venstreparti har et tydelig fokus på klima og bærekraft fremover. Men de mener også at det er viktig å se på hvordan banker og finansselskaper blir skattelagt. Derfor ønsker de en endring i finansskatten fremover, samtidig som de bare delvis ønsker en endring i kapitalkravene.

– Vi vet at blant annet kapitalkrav kan være krevende for en del sparebanker, og vi er åpen for å se på løsninger som kan bedre dette uten at vi svekker den finansielle stabiliteten, men vi ønsker ikke å lempe på kravene knyttet til eiendom, det mener vi vil ha for stor risiko. Vi ønsker også å vri finansskatten bort fra arbeid og over på overskudd, sier SVs finanspolitiske talsperson Kari Elisabeth Kaski til FinansWatch.

Allerede abonnent? Logg inn.

Les hele artikkelen

Få tilgang i 21 dager gratis.
Det krever ikke kredittkort, og det vil ikke gå over til et betalt abonnement etter endt prøveperiode.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Motta våre daglige nyhetsbrev
  • Full tilgang i vår app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få ubegrenset tilgang til FinansWatch for 1360 kr per kvartal.

Abonnér her

Få ubegrenset tilgang for deg og dine kolleger.

Start en gratis prøveperiode for bedriften i dag

Mer fra FinansWatch

Tryg inngår forlik i underslagssak

I en underslagssak har Sandberg revisjon, On time regnskap, regnskapskonsulent Johnsgaard og Gjensidige forsikring inngått forlik med Tryg forsikring før saken kom opp i Oslo tingrett.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch