Finans Norge etterlyser klare planer for forebygging av vær- og klimaskader

Under Arendalsuka vil Finans Norges klare budskap til politikerne være å gjøre mer for å hindre store skader forårsaket av vær og klima.
Arkivbilde. Fra storflommen i Gudbrandsdalen i 1995.
Arkivbilde. Fra storflommen i Gudbrandsdalen i 1995.

Forsikringsselskaper i hele Europa venter at erstatningene til vær- og klimarelaterte skader vil bli rekordhøye fremover. Norge er ikke noe unntak i denne sammenhengen.

– Økt satsing på både forebygging og tilpasning til mer vær- og klimaskader er helt nødvendig, sier direktør for skadeforsikring i Finans Norge, Hege Hodnesdal på Finans Norges nettsider.

De siste ti årene har slike erstatninger beløpt seg til 30 milliarder kroner i Norge. Utbetalinger til skader forårsaket av overvann i tettbygde strøk er tidoblet.

– De tragiske hendelsene i Europa i sommer, med mange omkomne er skremmende, og viser med all tydelighet at vi må forebygge skader der vi kan. Samfunnet må så godt det lar seg gjøre rustes til å tåle klimaendringene. Bygninger og all infrastruktur må tilpasses nye forhold, sier Hodnesdal.

Finans Norge ønsker forebygging av naturskader, som kan redde liv og bygninger, kommer på dagsorden slik kutt i utslipp av klimagasser er.

– Sammen må vi jobbe med mer tilpasning, og vi etterlyser en overordnet plan med medfølgende midler fra myndighetene på dette området, sier Hodnesdal.

Et anslag fra NVE sier at det vil kreve 85 milliarder kroner å sikre alle eksisterende bygg som er utsatt for flom og skred frem mot 2100. Et arbeid med å kartlegge verdien av slik forebygging vil bli gjennomført.

Premieinntektene for livsforsikringsselskapene nesten doblet siden i fjor

Insr undersøker om det som gjenstår av selskapet kan fortsette i en eller annen form

Tryg Forsikring vil gjennomføre skadebefaring via direktesendt video 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også