FinansWatch

Lederen for det amerikanske finanstilsynet vil regulere kryptovaluta

Gary Gensler ønsker et robust reguleringsregime, sentrert rundt det å skape sikkerhet for alle som har investert i krypto.

Gensler vil ha juridisk myndighet til å overvåke kryptohandel. | Foto: Evan Vucci/NTB

Gary Gensler ble i mars innsatt som leder for det amerikanske finanstilsynet SEC, og ifølge Bloomberg ønsker han at tilsynet skal få juridisk myndighet til å overvåke kryptobørser.

Gensler var tidligere leder av Commodity Futures Trading Comission (CFTC) under Obama-administrasjonen. Han var også finanssjef for Hillary Clintons presidentkampanje, før han endte opp som foreleser på Massachusetts Institute of Technology (MIT). Nå er han leder for SEC og sitter i Financial Stability Oversight Council og presidentens arbeidsgruppe for finansmarkeder.

– Jeg er nøytral på teknologien, kanskje interessert i den, jeg brukte tre år på å lære det bort. Det jeg ikke er nøytral til er å beskytte investorer. Hvis noen vil spekulere er det opp til dem, men vi har en rolle som nasjon å beskytte investorene mot svindel, skriver Bloomberg at han sier.

Gensler har spurt Kongressen om å vedta en lov som gjør SEC til juridisk myndighet for å overvåke kryptohandler. Han mener at det finnes tusenvis av forskjellige krypto-enheter, der de aller fleste er uregistrerte verdipapirer, som da må overholde SEC-regler.

Han sammenligner teknologien med bilindustrien, og sier at bilindustrien ikke tok av før den ble lovpålagt og regulert. Fartsgrenser og lyskryss gjorde at bilindustrien ble «mainstream». Det samme tror han kan skje med krypto.

Den relativt nye SEC-lederen forteller at han ikke har noen tidsskjema for når han vil ta stilling til kryptovaluta, men at det kan ta tid. Gensler har 49 ikke-krypto-saker som skal ses på før han kommer til krypto.

Gensler vil heller ikke kommentere noe om et potensielt Bitcoin-børshandlet fond. Som han snakket varmt om da han underviste på MIT før han tok over jobben i SEC.

IMF: Risiko og kostnader ved kryptovaluta utkonkurrerer mulige fordeler

USAs sentralbank viderefører krisetiltak

Likeverdighetsbeslutning om sentrale motparter i USA 

Mer fra FinansWatch

– Bulder Bank skal alltid vera ein utfordrar

– Vi skal halde på utfordrarposisjonen og vil heile tida søkje etter nye måtar og løyse kundane sine utfordringar på, seier direktør i Bulder Bank, Torvald Kvamme, til FinansWatch.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch