FinansWatch

Europeisk tilsynsmyndighet har fortsatt ikke toppsjef

Det europeiske verdipapir- og markedstilsynsmyndigheten (ESMA) har stadig ingen toppsjef, fordi Tyskland og Italia ikke klarer å bli enige.

Krangel gjør at Det europeiske verdipapir- og markedstilsynsmyndigheten ikke har fått ny toppsjef. | Foto: ESMA/PR

I en artikkel fra Politico skriver avisen at ESMA fortsatt ikke har fått ansatt noen toppsjef, etter at tidligere administrerende direktør Steven Maijoor hadde sin siste dag 31. mars - nesten fire måneder siden.

Avisen skriver at det skyldes en strid mellom to av Europas mest innflytelsesrike land, Tyskland og Italia.

Det skal stå mellom to kandidater til toppjobben. Tyske Verena Ross og italienske Carmine di Noia. Ingen av landene ønsker at kandidaten fra det andre landet skal få stillingen, skriver Politico.

Carmine di Noia sto øverst på listen da ESMA selv offentligjorde listen i november. Problemet hans er at han er en mann, mens Verena Ross blir støttet av Europa-Parlamentet da hun er kvinne.

Parlamentet har lenge etterlyst flere kvinner i sjefsroller og blokkerte også en mannlig kandidat til en sjefspost i det europeiske banktilsynet i fjor.

Man forventer et gjennombrudd i saken etter sommeren, ettersom at EU’s ministerråd, hvor Tyskland og Italia er direkte representert, ikke klarer å bli enige.

Nye retningslinjer for utkontraktering av IKT-oppgaver til leverandører av skyteknologi

Finanstilsynet ber bransjen slutte å bruke Libor umiddelbart

ESMA har sendt høringsforslag om folkefinansieringstjenester 

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch