FinansWatch

Finanstilsynet utvider inspeksjonen av Arctic Securities

Etter å ha funnet kritikkverdige mangler i rutinene i analyseavdelingen må også en større del av virksomheten finne seg i å bli gått etter i sømmene.

Arkivbilde. Arcitc Securities får ytterligere ett tematilsyn fra Finanstilsynet etter funnene i forrige tilsyn. | Foto: Arctic Securities/PR

Mandag kom Finanstilsynet med skarp kritikk mot Arctic Securities for å ikke ha hatt gode nok mekanismer på plass til å hindre at analytikere med tilgang til upubliserte analyser kjøpte aksjer i selskapene som ble analysert.

Finanstilsynet kritiserer Arctic Securities 

Kritikken omfavnet også manglende rutiner for å hindre at også andre i Arctic Securities kunne få tilgang til denne informasjonen før resten av markedet.

Nå har Finanstilsynet valgt å gjennomføre enda et tematilsyn hos Arctic Securities.

– Finanstilsynet arbeider for tiden med ytterligere ett tematilsyn hos Arctic Securities, begrenset til informasjonshåndtering og ordredokumentasjon, samt egenhandel gjennomført av ansatte i avdelingene Sales og Corporate Finance, forteller Finanstilsynets direktør for markedstilsyn, Anne Merethe Bellamy, til DN.

Etter at Finanstilsynet begynte å jobbe med analytikerne i Arctic strammet selskapet inn på de interne reglene, slik at analytikerne måtte kvitte seg med aksjer de måtte ha i selskaper de dekket. Men meglerne og rådgiverne i de andre avdelingene måtte ikke selge sine aksjeposter. Det er disse som nå skal sjekkes av tilsynet.

Swedbank har opprettet ny sektor for kundene for å spisse tilbudet på bærekraft

Skar i Nordnet: – Aksjelånsprogrammet handler om demokratisering

Finanstilsynet kritiserer Arctic Securities 

Mer fra FinansWatch

Pensjonssparing: Flere skrur på «Is i magen»

Med funksjonen «Is i magen» i Kron-appen kan kundene følge med på hvordan nyhetsbildet påvirker investeringene deres. – Dette for å hjelpe kunden å nettopp ha is i magen opp mot opprinnelig spareplan, sier Emma Tryti i Kron.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch