FinansWatch

DN: Jon Nicolaisen slutter i Norges Bank etter avslag om sikkerhetsklarering

Etter 25 år i Norges Bank har tidligere visesentralbanksjef Jon Nicolaisen nå sagt opp sin stilling for å kunne «stå fritt til å søke nye muligheter andre steder».

Tidligere visesentralbanksjef Jon Nicolaisen slutter i Norges Bank etter 25 år. | Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix

DN henviser til en melding som Nicolaisen skal ha publisert på intranettet i Norges Bank mandag om at han nå slutter i Norges Bank.

I desember fikk ikke Nicolaisen fornyet sin sikkerhetsklarering. Han oppgav selv at årsaken til dette er at han er gift med en kinesisk statsborger som er bosatt i Kina og som han støtter økonomisk.

«Da jeg gikk av som visesentralbanksjef 4. desember, kom jeg tilbake fra permisjon som ansatt i Norges Bank. Jeg har siden vurdert hva jeg kan bidra med i tiden fremover, og kommet til at jeg vil stå fritt til å søke nye muligheter andre steder. Jeg har derfor sagt opp min stilling i Norges Bank», skriver han i meldingen, ifølge avisen.

DN får dette bekreftet i en e-post fra presseansvarlig Bård Ove Molberg.

Jon Nicolaisen ble utnevnt som visesentralbanksjef i 2014. I april i fjor ble åremålet fornyet, men i begynnelsen av desember kom meldingen fra sikkerhetsmyndighetene om at han ikke kunne klareres på nytt.

Prosessen med å få sikkerhetsklarert Nicolaisen pågikk rundt ett år, skriver DN. Avisen legger til at Norges Banks representantskap, bankens tilsynsorgan, på nyåret skal vurdere om bankens rutiner for sikkerhetsklarering skal sees på.

Nicolaisen selv valgte å ikke klage på avslaget om sikkerhetsklarering.

Visesentralbanksjef Jon Nicolaisen går på dagen - fikk ikke fornyet sikkerhetsklarering 

Mer fra FinansWatch

– Bulder Bank skal alltid vera ein utfordrar

– Vi skal halde på utfordrarposisjonen og vil heile tida søkje etter nye måtar og løyse kundane sine utfordringar på, seier direktør i Bulder Bank, Torvald Kvamme, til FinansWatch.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch