FinansWatch

Forbrukerrådet: – Dagens skyhøye salærer oppmuntrer bransjen til å lage snubletråder for de betalingsdyktige

Inger Lise Blyverket, direktør i Forbrukerrådet, skriver i et innlegg publisert hos DN at Forbrukerrådet synes det er underlig at en «bransje, som i teorien skal hjelpe fordringshaverne til å få raskere betalt, ser seg tjent med å forvirre skyldnerne.».

Foto: Annika Byrde / NTB

Blyverket mener at løsningen er at inkassoselskapenes oppdragsgivere må betale en andel av innkrevingskostnadene.

– Det er god samfunnsøkonomi, skriver hun i et innlegg publisert hos DN.

«Forbrukerrådet synes det er underlig at en bransje, som i teorien skal hjelpe fordringshaverne til å få raskere betalt, ser seg tjent med å forvirre skyldnerne. Det blir mindre underlig når vi vet at det er bedriftsøkonomisk lønnsomt for inkassoselskapene at varsler ikke betales i tide. Samfunnsøkonomisk gunstig er det derimot ikke».

Det skriver Blyverket i innlegget publisert hos DN.

Videre står det:

«Dagens skyhøye salærer oppmuntrer bransjen til å lage snubletråder for de betalingsdyktige og fotsakser for de betalingsudyktige. Den opplagte løsningen er å redusere salærene så mye at inkassoselskapenes oppdragsgivere må betale en andel av innkrevingskostnadene.»

Hele innlegget leser du hos DN.

Mer fra FinansWatch

– Bulder Bank skal alltid vera ein utfordrar

– Vi skal halde på utfordrarposisjonen og vil heile tida søkje etter nye måtar og løyse kundane sine utfordringar på, seier direktør i Bulder Bank, Torvald Kvamme, til FinansWatch.

– Det har vært et sterkt kvartal

Det var en svært fornøyd konsernsjef som la fram kvartalsresultatene til Sparebank 1 SMN i går. – Av sparebankene tror jeg vi topper avkastningstabellen, sa Jan-Frode Janson.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch