FinansWatch

Finanstilsynet gir PwC hard kritikk

Ifølge en ny rapport fra Finanstilsynet har PwC begått en rekke brudd på revisorloven i revisjonen av regnskapet til Bank Norwegian i 2017.

Foto: Jörgen Skjelsbæk

DN skriver at Finanstilsynet avdekket feil i Bank Norwegians regnskap under en kontroll i 2017.

«Etter Finanstilsynets vurdering burde revisor gjennom sin revisjon ha oppdaget flere av de regnskapsmessige feil og mangler som Finanstilsynet har påpekt i brev til banken etter gjennomgang av regnskapet. Finanstilsynet anser de gjennomgående svakhetene ved revisjonen av verdien av utlån som er beskrevet i dette brev som alvorlige brudd på revisorloven».

Dette er konklusjonen fra Finanstilsynet i en ny tilstandsrapport om PwCs revisjon av forbrukslånsbanken Bank Norwegian sitt regnskap for 2017, skriver avisen.

Janna Aarvik, kommunikasjonsrådgiver i PwC, skriver følgende i en epost til DN:

«PwC Norge tar kritikken fra Finanstilsynet til etterretning. Vi har implementert tiltak som skal bidra til at tilsvarende forhold ikke vil gjenta seg på øvrige revisjonsoppdrag. Utover dette ønsker vi ikke uttale oss som følge av vår taushetsplikt.»

DN har vært i kontakt med Kai-Morten Terning, leder for kommunikasjon og samfunnskontakt i Bank Norwegian, som ikke ønsker å kommentere saken.

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch