FinansWatch

Finanstilsynet vil forebygge fremtidig finansiell ustabilitet med ny forskrift

– Forslaget til ny forskrift regulerer finansforetaks utlånspraksis og vil, om det blir gjennomført, gi en begrenset innstramming i husholdningenes tilgang til kreditt, sier Finanstilsynsdirektør Morten Baltzersen til FinansWatch.

Finanstilsynsdirektør Morten Baltzersen vil forebygge finansiell sårbarhet med forslag til ny boliglånsforskrift. | Foto: Finanstilsynet

Mandag kom nyheten om at Finanstilsynet anbefaler en strengere boliglånsforskrift enn det som er praksis i dag. Den innebærer blant annet at maksgrensen for låntagerens samlede gjeld reduseres fra fem til 4,5 ganger brutto årsinntekt. i tillegg til at bankenes fleksibilitetskvote i boliglån halveres.

– Finansdepartementet har bedt Finanstilsynet vurdere bankenes utlånspraksis og utviklingen i boligprisene og husholdningenes gjeld. Gjeldende forskrifter for boliglån og forbrukslån utløper ved utgangen av 2020, og departementet ba Finanstilsynet vurdere om dagens forskriftsregulering bør videreføres, eventuelt endres. Finanstilsynet har i dag svart på oppdraget, sier Finanstilsynsdirektør Morten Baltzersen til FinansWatch.

Allerede abonnent? Logg inn.

Les hele artikkelen

Få tilgang i 21 dager gratis.
Det krever ikke kredittkort, og det vil ikke gå over til et betalt abonnement etter endt prøveperiode.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Motta våre daglige nyhetsbrev
  • Full tilgang i vår app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få ubegrenset tilgang til FinansWatch for 1360 kr per kvartal.

Abonnér her

Få ubegrenset tilgang for deg og dine kolleger.

Start en gratis prøveperiode for bedriften i dag

Mer fra FinansWatch

– Bulder Bank skal alltid vera ein utfordrar

– Vi skal halde på utfordrarposisjonen og vil heile tida søkje etter nye måtar og løyse kundane sine utfordringar på, seier direktør i Bulder Bank, Torvald Kvamme, til FinansWatch.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch