FinansWatch

Finansminister Sanner: Tiltakene er midlertidige og skal fases ut

Mens ropet om flere og sterkere koronatiltak vedvarer, varsler finansminister Jan Tore Sanner (H) at tiltakene er midlertidige og skal fases ut.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

I Stortingets debatt om revidert nasjonalbudsjett viste Sanner til at bruken av oljepenger nå er historisk høy.

– Tiltakene skal fases ut, og Stortinget slutter seg i dag til noen justeringer blant annet i permitteringsregelverket, gjeninnføring av arbeidsgiverfinansiering av kvoter for omsorgspenger og utfasing av kompensasjonsordningen for næringslivet, sa Sanner.

Han viste til at regjeringen i sitt forslag til revidert budsjett la opp til å bruke 425 milliarder oljekroner, en økning på 181 milliarder kroner siden saldert budsjett. Det tilsvarer 4,2 prosent av oljefondet. I tillegg ble pengebruken økt med ytterligere 4 milliarder etter forhandlingene med Frp.

– Når økonomien bedres, må vi tilbake til 3-prosentbanen for oljepengebruk. Det er viktig for å sikre at oljepengene kommer også generasjoner til gode, men også for å ha økonomiske muskler neste gang en økonomisk krise rammer oss, sa Sanner.

Også koronatiltakene som er utarbeidet for å få fart på økonomien igjen, de såkalte fase 3-tiltakene, ble debattert i Stortinget fredag.

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch