Finansminister Jan Tore Sanner (H) vil gi bedrifter utsatt betaling av skatt og avgifter

Men finansministeren vil ikke gi flere generelle rentefrie betalingsutsettelser, men foreslår å senke forsinkelsesrenten med 3,5 prosentpoeng. Arbeiderpartiet er bekymret for rentekostnaden.
Finansminister Jan Tore Sanner (H). | Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Finansminister Jan Tore Sanner (H). | Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Finansministeren har bedt Stortinget hastebehandle nye regler som skal gjøre det lettere for koronarammede bedrifter å få utsatt betaling av skatt og avgifter, skriver E24.

E24 skriver at Arbeiderpartiets stortingsrepresentant Arild Grande spurte finansminister Jan Tore Sanner (H) om det vil være aktuelt å gi bedrifter ytterligere utsettelser av momsinnbetalinger. Ettersom april-fristen ble utsatt til 10. juni, venter nå krav om betaling av to terminer.

Nye muligheter for utsettelse

Avisen melder at Sanner i sitt svar til Grande skriver at det ikke vil være hensiktsmessig med en generell utsettelse av innbetalinger, men at han mener det er viktig å ivareta de næringsdrivende som fortsatt sliter med pengemangel.

Ifølge Sanner innebærer forslaget en enklere søknadsordning og lavere rentesats enn i dag. E24 skriver at forslaget videre går ut på å gi mulighet til å søke om utsettelse med betalingen av blant annet merverdiavgiften frem til 31. desember i år. Utsettelsen av innbetalingen for første termin var rentefri. De nye reglene åpner for en rentesats på 6 prosent mot dagens 9,5 prosent.

– Vi er urolige

Ifølge E24 er det denne rentekostnaden som bekymrer Grande, fordi han er urolig for at det vil skape ytterligere problemer for hardt pressede selskaper.

– Det er bra det blir åpnet for utsettelse. Men vi er urolige for at rentekostnaden kan forverre en allerede vanskelig situasjon for bedrifter som teller på knappene, sier Grande til E24.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også