Mastercard oppretter arbeidsgruppe for hjemmekontor

Arbeidsgruppen skal ta stilling til om det lønner seg å la ansatte jobbe mer hjemmefra i fremtiden.
Betalingsgiganten Mastercard ble grunnlagt i 1966. | Foto: Elise Amendola/AP/Ritzau Scanpix
Betalingsgiganten Mastercard ble grunnlagt i 1966. | Foto: Elise Amendola/AP/Ritzau Scanpix

Koronakrisen har sparket i gang en stor debatt om hjemmekontor. Dersom man er i stand til å utføre arbeidet sitt hjemmefra, skal det være større mulighet for det?

Nå har betalingsgiganten Mastercard nedsatt en arbeidsgruppe bestående av beslutningstagere i selskapet. De skal vurdere om kontorer skal slås sammen og om medarbeidere kan jobbe mer hjemmefra på sikt etter koronapandemien, skriver Reuters.

Arbeidsgruppen har fått arbeidstittelen «Fremtidens arbeid» og settes i gang på et tidspunkt der omlag 90 posent av de totalt 20.000 ansatte jobber hjemmefra.


Personalansvarlig, Michael Fraccaro i Mastercar, har ifølge Reuters sagt at selskapet ikke vil be ansatte returnere fysisk tilbake til kontoret før de føler seg komfortable med det.

I tillegg vurderer Fraccaro om, når selskapet kommer på andre siden av koronakrisen, 30 prosent av kontorplassene faktisk blir utnyttet maksimalt og at det derfor kan være hensiktsmessig å stenge ned kontorer.

Det fremkommer ikke artikkelen hvorvidt arbeidsgruppen for hjemmekontor i Mastercard jobber hjemmefra eller på hovedkontoret i USA med å kartlegge «Fremtidens arbeid».

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

FORTSATT MED: Øyvind Thomassen er fortsatt med som leder i Sbanken etter DNB-fusjon | Foto: Sbanken

Dette gjør Sbanken-sjefene i dag

For abonnenter