FinansWatch

Regulering

Klarna-kunder ble trukket to ganger

– Dette var ikke en feil hos Klarna, men Nordea og Bankgirot som har hatt tekniske problemer, opplyser kommunikasjonssjef Filippa Bolz til FinansWatch.

Klarna har igjen it-problemer

Klarna er i de svenske myndighetenes søkelys for en it-feil som oppstod tidligere i år. Nå har den svenske betalingsgiganten et nytt it-problem.

Danske Bank skal bruke høsten til å rydde opp

Banken må fortsatt lukke et avvik på hvitvaskingsområdet og i tillegg rydde opp i at rundt 190.000 kunder har fått for høye renter på purregebyrer og i noen tilfeller også for høye gebyrer.

Nye regler for bankene i USA

Den amerikanske presidenten Joe Biden og Det Hvite Hus har offentligjort et skriv som vil endre reglene for bankene i landet. Konsolidering og kundenes rett til egen data er to av områdene som treffer bankene.

Returprovisjoner: DNB hilser et forbud velkommen

Flere land har allerede forbud mot returprovisjoner, og en rekke norske fondsdistributører har tatt affære og skrotet ordningen selv om norske myndigheter foreløpig har inntatt en «vent og se»-holdning.

P27 jubler for grønt lys fra EU-kommisjonen

Etter halvannet års arbeid får P27 endelig klarsignal fra EU-kommisjonen til å rekruttere kunder og begynne arbeidet med å rulle ut plattformen i Sverige, Danmark og Finland. – Dette er et stort gjennombrudd for P27, sier strategidirektør Martin Georgzén i P27 til FinansWatch.

Vurdering av grønn støttefaktor for kapitalkrav fremskyndes

Mye av det som kom fra EU-kommisjonen på Grønne Obligasjoner tidligere i uken var som ventet. Men direktør for Sustainable Finance i DNB Markets merket seg at kommisjonen vil at EBA skal fremskynde sin analyse av grønn støttefaktor for kapitalkrav.

Trial banner

Siste Nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger