FinansWatch

Finans Norge: Aktørene forplikter seg til bransjeavtalen

75 milliarder kroner skal flyttes mellom pensjonsleverandørene i perioden 1. mai til 31. desember 2021. Pensjonsleverandørene har allerede nå forpliktet seg til å følge flytteplanene som utarbeides.

Direktør for livsforsikring og pensjon i Finans Norge, Stefi Kierulf Prytz. | Foto: CF-Wesenberg

–  Finans Norges medlemmer har inngått en bransjeavtale med flere viktige avklaringer for innføringen av egen pensjonskonto. Det er gledelig at samtlige pensjonsleverandører som skal tilby egen pensjonskonto slutter seg til bransjeavtalen, sier direktør for livsforsikring og pensjon i Finans Norge, Stefi Kierulf Prytz, i en melding.

Med eksisterende pensjonskapitalbevis som skal samles automatisk på arbeidstakeres egen pensjonskonto, vil det ifølge Finans Norge være snakk om rundt 75 milliarder kroner som skal flyttes mellom pensjonsleverandørene i perioden 1. mai til 31. desember 2021.

Pensjonsleverandørene vil i fellesskap utarbeide konkrete flytteplaner slik at samlingen av pensjon kan skje uten å påvirke finansmarkene unødig.

Flytteplanene, som vil være del 2 av bransjeavtalen, vil være klare 1. mai. Pensjonsleverandørene har allerede nå forpliktet seg til å følge flytteplanene som utarbeides. Finans Norge opplyser også om at det er enighet om at det skal unngås at kundens midler er lenger ute av markedet enn nødvendig.

«For å unngå for stort press på finansmarkedene har man i avtalen også blitt enige om maksimale tak for hvor mange avtaler som kan flyttes daglig mellom aktørene. Det er også fastsatt terskelverdier for når eventuell flytting må stanses midlertidig som følge av ulike omstendigheter som kan tenkes å inntreffe, som svikt i markeder, tekniske systemer og liknende», skriver Finans Norge.

Mer fra FinansWatch

Sbanken utsatt for dataangrep

Sbanken ble lørdag formiddag utsatt for et dataangrep av samme type som flere norske instanser ble utsatt for denne uka.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch